appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

Hoe meet je de impact van een sociale onderneming?

dinsdag 14 april 2015, 14:42 uur

De wereld beter maken en daar ook nog eens geld mee verdienen. Dat is waar sociaal ondernemen om draait. Van breiende oma’s tot duurzame taxi’s, ieder jaar komen er meer sociale ondernemingen bij. 

Maar hoe meet je hun maatschappelijke impact en hoe zichtbaar zijn die bedrijven eigenlijk? Nog lang niet zichtbaar genoeg, vindt de Sociaal Economische Raad en daarom pleit ze in een rapport voor meer steun voor dit groeiende fenomeen. 

Radio EenVandaag gaat in gesprek met Willemijn Verloop van Social Enterprise NL en Stientje van Veldhoven, Tweede Kamerlid voor D66. 
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1