appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

EenVandaag

Onderzoek: daklozenopvang inefficiënt

dinsdag 14 april 2015, 16:13 uur

Op het eerste oog is het daklozenbeleid in Amsterdam een succes. Het aantal daklozen is afgelopen 7 jaar sterk afgenomen. Zwervende harddrugsverslaafde met psychiatrische problemen of de dakloze prostituees zijn vrijwel uit het straatbeeld verdwenen.

Maar uit het onderzoek waarmee Nienke Boesveldt deze maand promoveert blijkt dat het Amsterdamse beleid verre van efficiënt is. Het aandeel van daklozen met minder zware zorgvragen neemt namelijk wel toe. Mogelijk verklaart deze trend de waargenomen stijging in het aantal buitenslapers in Amsterdam. 

In Radio EenVandaag: wat gaat er mis?
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1