appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

EenVandaag

Sander Terphuis over atoomdeal Iran

vrijdag 3 april 2015, 16:11 uur

Een historisch akkoord, zo noemde de Amerikaanse president Obama gisteren de atoomdeal tussen Iran en de zes wereldmachten. 
De Verenigde Staten, Rusland, China, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland kwamen gisteravond met Iran overeen dat de nucleaire activiteiten van dat land met tweederde worden verminderd. Als dat gebeurt, worden de sancties in de komende tien jaar langzaam opgeheven.
Sander Terphuis, bekend als kritisch PvdA-lid, is in 1990 van Iran naar Nederland gevlucht. Hij schreef daar het boek De worstelaar over. Hij is te gast in de studio.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1