appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Zondag

EenVandaag

Presentator: Suzanne Bosman

Luister terug

Feit of fictie: Heeft Ramadan effect op sporters?

donderdag 8 juni 2017

Mark van Bommel en Bert van Marwijk speelden vandaag met het elftal van Saoedi-Arabië de WK kwalificatie wedstrijd tegen Australië. Ze verloren met 3-2. Zou dat kunnen liggen aan het feit dat de Saoedische spelers aan het vasten zijn vanwege de Ramadan? Van Bommel zei vlak voor de wedstrijd dat het een lastige kluif zou worden omdat de spelers aan het vasten zijn voor de Ramadan.

We vragen het aan bewegingsdeskundige Paul Schermers van Topsport Topics en zij ondersteunen topsporters en bondscoaches met wetenschappelijke kennis. Heeft de Ramadan echt effect op de prestaties van sporters?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1