appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

Beschermende kleding tegen MRSA

donderdag 11 december 2014, 15:17 uur

Kleding voor zorgpersoneel met daarin een MRSA-dodende coating moet zorgen voor een forse daling van het aantal infecties in ziekenhuizen.
De stof is mede ontwikkeld door een bedrijf uit Arnhem. De MRSA -bacterie zorgde in het afgelopen jaar voor ruim drieduizend infecties in Nederland. 
MRSA reageert nauwelijks op antibiotica. De bacterie kan levensgevaarlijk zijn voor patiënten met met een verminderde weerstand. We spreken hierover met Erik Toenhake van kledingbedrijf Dutch Spirit dat de nieuwe kleding ontwikkelde. 
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1