appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Radio EenVandaag

Martin Roos over nieuwe werkwijze OM

donderdag 20 november 2014, 16:00 uur

Wanneer de dader van een moordslachtoffer uiteindelijk weer op vrije voeten komt, stuurde justitie voorheen een kille mededeling naar de nabestaanden. Maar binnenkort gaat dat anders. 

Dat er zo'n nieuwe werkwijze komt is vooral te danken aan Martin Roos. Na de moord op zijn zoon in 2000 richtte hij de stichting Aandacht doet Spreken op. In Radio EenVandaag een gesprek met meneer Roos en Dineke Peterse van Slachtofferhulp. 
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1