appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio EenVandaag

Wie zijn de Nederlandse jihadmeisjes? Brenda Stoter Boscolo in de studio

woensdag 15 oktober 2014, 14:26 uur

Ze zijn vaak nog geen 20 jaar oud, laten huis en haard achter om naar het kalifaat te gaan en huwen daar met een strijder van de Islamitische Staat. Jihadbruiden, ook in Nederland kennen we het fenomeen.

Ze bivakkeren in een wereld die voor ons onbegrijpelijk is. Maar wie zijn deze meisjes? Wie zijn hun ouders? Waarom doen ze wat ze doen? En wat doe je, wanneer je eenmaal vrouw bent van zo'n IS-strijder?

Journaliste Brenda Stoter Boscolo doet al langer onderzoek naar het fenomeen 'jihadbruiden' en is hier om erover te praten.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1