appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

EenVandaag

Presentator: Suzanne Bosman

Luister terug

Radiopiraat nu harde crimineel, vroeger pure nostalgie

donderdag 8 juni 2017

Piratenzenders leken toch vooral te bestaan in de jaren tachtig, maar tot op de dag van vandaag zijn er nog zenders actief. En steeds vaker zorgen die etherpiraten voor crimineel gedrag en 'beschermen' ze hun illegale zenders met asbest of vaten brandstof.

In Radio EenVandaag gaan we terug naar de nostalgische jaren tachtig, tijdens de hoogtijdagen van de piratenzenders. Willem Jan Ausma was de oprichter van Radio Desparado, een ontzettend populaire piratenzender in de jaren tachtig. 

De zender was beroemd en berucht in Friesland, Drenthe en Groningen. Tegenwoordig is Willem Jan Ausma advocaat, maar eerder liet hij al eens weten dat als hij vroeger had geweten hoeveel een diskjockey op de radio nu verdient, hij geen strafpleiter geworden was.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1