appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan

EenVandaag

Presentator: Suzanne Bosman

Luister terug

Leven met mijn schizofrene broer

vrijdag 21 april 2017

Barbara Gozens, bekend uit tv-series zoals Vrouwenvleugel en Flikken Maastricht staat nu met een heel persoonlijk stuk in het theater. De voorstelling ‘ Ik en mijn broer’ gaat over de moeizame en ingewikkelde relatie die ze heeft met haar schizofrene broer Johan.


"Schizofrenie is een vreselijke ziekte. Mijn broer voelt zich vaak eenzaam", vertelt Gozens in Radio EenVandaag. Ze wil met de voorstelling ook aandacht vragen voor de moeilijke situatie waarin familieleden van psychiatrische patiënten zich bevinden. "Ik ben altijd alert. Ik zal mijn broer nooit laten vallen, maar de zorg voor hem vind ik soms ook heel zwaar."

Benieuwd naar de voorstelling? Kijk op www.toneelgroepdestoelen.nl


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1