appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster

EenVandaag

Theatervoorstelling Sicco Mansholt in de Wieringermeer

dinsdag 22 april 2014, 15:45 uur

Zijn er grenzen aan groei, kan de mens genoegen nemen met genoeg? Dat zijn de gedachten die vaak door het hoofd spoken van voormalig landbouwminister en eurocommissaris Sicco Mansholt. Binnenkort begint een theatervoorstelling over Mansholt.
 
Mansholt, die in 1995 overlijdt, is één van Nederlands grootste politici. Vlak na de oorlog krijgt hij de taak de voedselvoorziening in Nederland te herstellen en later de opdracht om de Europese landbouw te moderniseren. Mister Europa wordt Mansholt ook wel genoemd.
 
Een fascinerende man die zich uiteindelijk tegen zijn eigen plannen keert. Mansholt vindt dat zijn landbouwbeleid te succesvol is. De Stichting Jan Vos komt deze zomer met een theatervoorstelling over Mansholt.
 
Schrijver van het stuk, Tjeerd Bischoff, is vanmiddag te gast bij Radio EenVandaag om te vertellen over de voorstelling. Meer informatie is te vinden op http://mansholt-theater.nl/

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1