appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

EenVandaag

Presentator: Suzanne Bosman

Luister terug

FoF: Meer vrouwen op de werkvloer, meer geklets

woensdag 14 juni 2017

Vandaag in Feit of Fictie een klassiek seksistisch grapje over de praatzucht van vrouwen. Uber-topman David Bonderman zei gisteren dat meer vrouwen op de werkvloer alleen maar leidt tot meer geklets. Maar klopt dat wel?


De topman maakte zijn ‘grap’ tijdens een vergadering van Uber, na een opmerking van een vrouwelijke collega over het belang van vrouwen in het bestuur. Zij zei dat uit data blijkt dat als er een vrouw in de raad van bestuur zit, de kans veel groter wordt op een tweede vrouw in de raad. Bonderman: “that would only result in a lot more talking.” 


De uber-bestuurder had zijn uitspraak niet slechter kunnen timen: hij maakte de opmerking op een vergadering over de aanpak van seksisme bij Uber. Uit twee rapporten die gister verschenen bleek namelijk dat seksisme en seksuele intimidatie hoogtij vieren op de uberwerkvloer. Maar dat is een andere discussie. Wat wij willen weten: is het uberhaupt waar dat meer vrouwen leidt tot meer geklets?


Psycholoog en carrièrecoach Roos Woltering schrijft momenteel een boek over onder andere dit onderwerp, en zij heeft het antwoord.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1