appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

EenVandaag

Presentator: Suzanne Bosman

Luister terug

Feit of Fictie: Christelijke basisscholen passen paasviering aan voor Islamitische leerlingen

woensdag 12 april 2017

Iedere dag neemt Lammert de Bruin een uitspraak in de media onder de loep.


Vandaag het bericht op de voorpagina van het AD. De Rotterdamse krant kopt: Christelijke scholen zwakken paasviering af.


Dit zou gebeuren omwille van Islamitische leerlingen die moeite hebben met het vieren van het paasfeest. Zo zou op de protestantse school O3 bij de paaswandeling het bovenste deel van het kruis dat de kinderen dragen afgebroken worden als islamitische kinderen niet met een christelijk symbool willen rondlopen.


Lammert de Bruin ging op onderzoek uit en belde vele Christelijke Haagse basisscholen. Hun antwoorden zijn verrassend. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1