appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio Doc

Luister terug

Kiezen of delen

zondag 3 juni 2018

Waar gaat het om in het leven? De liefde, zullen veel mensen zeggen. Maar de ouders van radiomaker Misha Koole hebben een ander antwoord: Vrijheid. En zij zijn niet de enigen. In de radiodocumentaire ‘Kiezen of delen’ duikt Misha in de wereld van de polyamorie.

Een wereld waar mensen zich proberen te verzoenen met de onvermijdelijke jaloezie om een hoger doel te bereiken: zichzelf en de ander maximale vrijheid te gunnen.

Een wereld ook met een geheel eigen terminologie, van ‘paramour’ tot ‘komeet’, die uitdrukt hoe je je als geliefden tot elkaar kunt verhouden als je je losmaakt van een monogaam bestaan.

Uiteindelijk hoopt Misha te ontdekken of hij zelf geschikt is voor de meervoudige liefde, of dat hij toch een ander pad kiest dan zijn ouders.


Ter rectificatie:

Eva, die te horen is in deze uitzending is non-binair transgender, wat betekent dat die zich geen man en geen vrouw voelt. Diens voornaamwoorden zijn “die” en “diens” dan wel “hen” en “hun”. In de uitzending wordt “zij” en “haar” gebruikt. Bij deze onze excuses daarvoor.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1