appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof - Wimie Wilhelm, actrice

Radio Doc

Gersloot, een tweeluik

zondag 24 juni 2018, 21:00 uur

Op het WK strijden de groten der aarde met elkaar om de wereldcup. Maar Gersloot heeft ook een record, ze hebben de kleinste voetbalclub van Nederland.

Het  gehucht Gersloot ligt onder de rook van Heerenveen. Het dorp telt 297 inwoners, waarvan een groot deel veeboeren. Voetbalclub Gersloot telt 22 leden en één elftal. Het is een vereniging waar de klok al 20 jaar stilstaat, letterlijk, bij gebrek aan geld voor batterijen.

De snoeptrommel wordt door tante Antje uit eigen middelen bijgevuld en de grensrechters komen in overall het veld op; niemand die erom maalt als er nog een beetje mest op zit. Alleen al om voldoende spelers op het veld te krijgen, blijkt niet eenvoudig, zo middenin de lammerentijd.
Een documentaire van Jan Maarten Deurvorst. Dit tweeluik werd eerder uitgezonden tijdens de sportzomer van 2016.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1