appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Radio Doc

Podkas - Pawel, de Poolse plukker 'Deel 1'

zondag 8 april 2018, 21:03 uur

Een komkommerkas in Friesland. Een jongenuit Oost-Polen. Wat doet hij hier, zo ver van huis, tussen de metershoge planten? 

Maartje Duin trok een half jaar langop met Pawel, een arbeidsmigrant die leeft bij de dag, van het ene tijdelijke contract naar het andere. Een productie van Orkater, de Lawei en Iepen Up in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. DePodkas maakt onderdeel uit van de voorstelling Lost in the Greenhouse.

Deel 1: Pawel leert ons de techniek vankomkommerplukken en vertelt over de ratrace in de kassen. Zijn Friese collega's voelen de hete adem van de Polen in hun nek. 
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1