appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio Doc

Luister terug

Lou Bandy – Aan de top!

zondag 11 maart 2018

Hoe overleef je aan de top?

Lou Bandy was één van de grootste Nederlandse artiesten uit het interbellum. De humorist deed er jaren over om aan de top te komen en was vastbesloten daar te blijven. Hij ging net zo lang door totdat het publiek was uitgelachen - ten koste van zijn collega's, die zijn vakmanschap roemden maar hem als mens niet mochten.

Bijna zestig jaar na zijn dood weet bijna niemand meer wie hij was. Of zoals hijzelf zei: "Om in het hart van het Nederlandse volk verankerd te liggen, daar is wel wat voor nodig."

Portret van een man die even geliefd was als gehaat, op reis naar het hoogtepunt van roem en weer terug, door radiomaker René van Es.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1