appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio Doc

Eigen risico

zondag 16 oktober 2016, 21:00 uur

Met lawinegevaar een berg beklimmen.Oorlogsgebied in Afghanistan verkennen. Als vrouw alleen door Oost-Europaliften. Vrijwilligers?

De meeste mensen hebben een instinctieveafkeer van risico´s. En we leven niet bepaald in een cultuur die waaghalzen opeen voetstuk zet. Toch zijn er mensen die zich vol overgave in een situatiestorten die wel eens fataal zou kunnen aflopen. Wat bezielt hen?

Documentairemakers Saar Slegers en MariekeDrost vroegen drie durvers hoe zij het gevaar navigeren en hoe ze omgaan meteen omgeving die hen niet begrijpt – en soms sterk veroordeelt. En ze vroegenzich ook af: heeft risico mijden niet ook zijn risico´s? Met o.a.oorlogscorrespondente Bette Dam off piste skiër Michiel Engelsman en bore out coach Frouke Vermeulen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1