appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Radio Doc

Een ode aan mijn ouders

zondag 15 mei 2016, 21:00 uur

Een portret van drummer en componist Daniel Cross. Zijn muziektheaterproductie Akasha gaat eind deze maand in premiere tijdens de Operadagen in Rotterdam. „Mijn werk is eigenlijk vrij monothematisch…”, zegt hij, „…het gaat altijd over dood en leven, over goed en fout”. Carine van Santen praat met hem over de relatie tussen zijn familiegeschiedenis en zijn werk. Hoe werkt zijn levensverhaal door in zijn muziek? .. alles wat ik doe is eigenlijk een ode aan mijn ouders,” zegt hij. 

Daniel Cross is sinds 1997 artistiek leider van het Rosa Ensemble. Bij de voorstelling Akasha heeft Cross zich laten inspireren door de theorie van het Akasha-veld. Deze theorie zegt dat heden, verleden en toekomst in het universum verbonden zijn. Met een duizelingwekkend spiegelend decor laat het Rosa Ensemble het publiek letterlijk door de ruimte zweven.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1