appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag

Radio Doc

Luister terug

De Derde kerk van Steenderen

zondag 6 januari 2019

Frietfabrikant Aviko en plattelandsgemeente Steenderen hebben al meer dan 50 jaar een innige relatie met elkaar. De aardappelgigant groeit als kool in de beginjaren en het dorp profiteert mee. Bijna niemand stelt vragen over uitbreidingsplannen. Burgemeesters en Avikodirecteuren trekken samen op om Steenderen op de kaart te zetten.

Aviko wordt een multinational, maar blijft Steenderen trouw. Maar als bekend wordt dat het bedrijf een 35 meter hoog vrieshuis in het open landschap wil bouwen, bijna net zo hoog als de twee kerktorens van Steenderen, en de gemeente daar heel snel mee akkoord gaat, beginnen burgers tegen het heilige huisje Aviko te schoppen. En daar zijn andere burgers niet blij mee.

Samenstelling Joost Wilgenhof

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1