appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Hilversum Uit

Premtime

Kinderen en het nieuws (Rotterdam)

woensdag 16 mei 2012, 10:30 uur

PREMtime staat vandaag bij de Nieuwe Park Rozenburgschool in Rotterdam.
De krant heeft het al jaren moeilijk. Oplages dalen en het lukt de grote dagbladen maar niet om jongeren aan zich te binden. Is onze jongste generatie nog wel geïnteresseerd in het nieuws? Of halen ze hun dagelijkse portie actualiteit via een tablet, smartphone of op andere manieren binnen? In Rotterdam probeert kinderkrant Jong010 deze kinderen wel te bereiken door ze nieuws voor te schotelen uit hun eigen buurt en belevingswereld. Hoe gaan jouw kinderen om met nieuws? En hoe zorg jij dat ze op de hoogte zijn van wat er speelt in de wereld?

Prem praat er vandaag over met Angelique van Tilburg, hoofdredacteur van Jong010, en de leerlingen van de Nieuwe Park Rozenburgschool.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1