appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS-Radio 1-Journaal

Premtime

Ongerepte natuur (Millingen aan de Rijn)

woensdag 3 augustus 2011, 10:30 uur

PREMtime staat vandaag in het natuurgebied De Gelderse Poort.

Er wordt vaak gedacht dat Nederland geen echte natuur meer herbergt. Niets is minder waar, ons land heeft flora en fauna om trots op te zijn. Volgens de website ongereptenatuur.nl is het gebied waar de bus vandaag staat het wildste natuurgebied van Nederland. Een hele prestatie, want twintig jaar geleden werd het nog gebruikt voor de landbouw of melkveehouderij. Zou de wolf zich hier misschien ook kunnen vestigen?

Prem praat er vandaag over met Johan Bekhuis van ARK Natuurontwikkeling en schrijver van het boek ‘Land van Levende Rivieren’.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1