Politiek
EO

PVV-Statenlid stemde op Forum voor Democratie

foto: ANP ROBIN VAN LONKHUIJSENfoto: ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN
  1. Nieuwschevron right
  2. PVV-Statenlid stemde op Forum voor Democratie

Het Utrechtse PVV-Statenlid René Dercksen stemde niet op de PVV, maar op Forum voor Democratie bij de Eerste Kamerverkiezingen. In Dit is de Dag legt hij uit waarom.


"Ik heb het gedaan omdat ik merkte dat het kabinet zetels aan het ronselen was bij andere partijen". Dercksen wilde daar iets tegen doen en hielp daarom Forum. "Ik zag liever een extra zetel bij Forum terecht komen dan bij VVD of GroenLinks".

Kritiek op de PVV

Daarnaast wilde Dercksen ook een statement maken, want hij heeft kritiek op de PVV. Volgens het Statenlid heeft de partij de boot gemist en hebben ze onvoldoende initiatief genomen de afgelopen jaren. De partij is in zijn ogen niet geprofessionaliseerd terwijl dat wel had gekund.

Zijn grootste kritiekpunt is dat de partij geen leden heeft. In het begin had hij daar begrip voor, omdat hij bij de LPF had gezien dat dat "een puinhoop" werd. "Maar op een gegeven moment moet je daar overheen stappen om een volwassen partij te worden", aldus Dercksen.

Hij wijst op gelijksoortige partijen in andere landen, die het goed doen en wél leden hebben. "Kijk maar naar Le Pen, Farage en Salvini. Die doen het goed."

Luister hier het hele gesprek terug:

René Dercksen

Ster advertentie
Ster advertentie