Politiek
AVROTROS

FvD-raadslid: 'Autoplan is profileringsdrang'

foto: Auto's in Amsterdamfoto: Auto's in Amsterdam
  1. Nieuwschevron right
  2. FvD-raadslid: 'Autoplan is profileringsdrang'

Het plan om auto’s die rijden op fossiele brandstoffen te weren uit onze hoofdstad leidt tot veel boze tongen. Zo ook bij Kevin Kreuger, raadslid van het Forum voor Democratie (FvD) in Amsterdam. "Voor normale mensen wordt het onmogelijk om in Amsterdam te komen."

Kevin Kreuger auto's

Volgens Kreuger is enig realisme op zijn plaats. "Voor mensen die shirtjes verkopen op de Albert Cuypmarkt is de elektrische auto nog erg ver weg. Die auto’s zullen gerust goedkoper worden, maar niet op korte termijn."

Profileringsdrang

Als dr Kelder vraagt of het raadslid verwacht dat het plan wordt doorgedouwd of dat er nog een afgezwakte variant komt, zegt Kreuger: "ik denk dat het profileringsdrang is en dat ze even willen laten zien dat Amsterdam toch net wat anders kan zijn dan de rest van Nederland. Ik heb begrepen dat ze het in Den Haag niet zo’n goed plan vinden, dus ik hoop dat ze worden teruggefloten."

Dr Kelder heeft ook waargenomen dat steden als Parijs, Londen en Oslo op het gebied van maatregelen verder zijn dan Amsterdam. "Zeker, ik denk ook zeker wel dat elektrisch rijden de toekomst is, maar om het op deze manier zo te versnellen en door te voeren”, zegt Kreuger.

Bovendien vindt hij het vreemd dat je iedereen vraagt om zich af te stemmen op de hoofdstad, omdat de maatregelen niet gelden voor de rest van Nederland. "Je hebt dus in Amsterdam een aparte vrachtwagen nodig om supermarkten te bevoorraden. Wordt een potje pindakaas in Amsterdam dan twee keer zo duur?"

Ster advertentie
Ster advertentie