Politiek
KRO-NCRV

'Geert Wilders gaat na deze verkiezingsuitslag zijn spullen pakken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Geert Wilders gaat na deze verkiezingsuitslag zijn spullen pakken'

"Ik denk dat Geert langzamerhand gaat nadenken over het inpakken van zijn spullen en een vertrek naar het buitenland." Dat zegt politiek commentator Peter Kee op NPO Radio 1 in reactie op de vermoedelijke halvering van het aantal PVV-zetels in de Eerste Kamer.

Nu bijna alle stemmen geteld zijn, blijft de partij van Wilders steken op vijf zetels. Forum voor Democratie is bij de Provinciale Statenverkiezingen de grootste partij geworden, met twaalf zetels in de Eerste Kamer.

'"Het verhaal van Wilders is wel een beetje over", reageert Kee. "Forum voor Democratie troeft hem aan alle kanten af." De politicus heeft volgens de commentator op dit moment geen belang bij een landelijke verkiezingsstrijd. "Daar maken ze er altijd een tweestrijd van. Daarom baalt GroenLinks-leider Klaver ook zo dat hij niet de tweede partij van het land is geworden. Landelijke verkiezingen draaien misschien wel uit op een tweestrijd tussen Baudet en Rutte."


Boosheid

Ook politiek commentator Kees Boonman denkt dat Wilders, hoewel hij in de Tweede Kamer de op een na grootste partij leidt, uit beeld zal verdwijnen. "Die plaat kan in het archief", aldus Boonman.

Hij benadrukt dat Forum voor Democratie een partij met leden is, terwijl het niet mogelijk is om lid te worden van de PVV. "Bij de partij van Baudet kunnen mensen, anders dan bij de PVV, de boosheid die ze hebben kwijt."

Ster advertentie
Ster advertentie