appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
STER Advertentie

Is Wopke Hoekstra de toekomstige CDA-premier? 'Hij ligt heel goed en kan veel kiezers trekken'

ANP
maandag 4 maart 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

CDA'er Wopke Hoekstra zou geschikt zijn als premier. Dat liet fractievoorzitter Sybrand Buma doorschemeren in WNL Op Zondag. Politiek redacteur Leonard Ornstein ziet Hoekstra als een frisse politicus met lef. "Ik geef hem inderdaad veel kans", zegt Ornstein in Spraakmakers

Leonard Ornstein over Wopke Hoekstra

"Het is iemand die heel goed werk doet voor Nederland", zei Buma in het gesprek met Rick Nieman. Een opvallend moment, meent politiek redacteur Leonard Ornstein. "Meestal geven politici geen antwoord op dit soort vragen. Nu was duidelijk dat Sybrand Buma het belangrijk vond om dit op dit moment te zeggen."

Meest populair

Hoekstra is sinds eind oktober 2017 minister van Financiën in het kabinet-Rutte III. Daarvoor was hij ruim zes jaar Eerste Kamerlid voor het CDA. "De minister van Financiën is altijd de populairste minister in dit land", zegt Ornstein. "Het is een goede uitgangspositie." Zo was Wim Kok eerst minister van Financiën voordat hij acht jaar leiding gaf aan de paarse kabinetten. "Hoekstra is een kalme man en heeft lef. Dit is absoluut iemand voor in de toekomst." 

De minister van Financiën is altijd de populairste minister in dit land

Leonard Ornstein

Dat Hoekstra veel kiezers kan trekken, is voor Ornstein zo goed als zeker. "De vraag is alleen of hij de kiezers die de VVD aan het kwijtraken is, op kan nemen bij het CDA. Nederland is toch een behoudend land."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1