appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Pointer

Presentator: Niels Heithuis

Luister terug

ReportersNL: digitale wapenscreening nog niet op orde

zondag 4 april 2021

Is het stelsel van wapenvergunningen er tien jaar na de dodelijke schietpartij in Alphen aan den Rijn veiliger op geworden? Na het drama, waarbij de dader met een legaal verkregen wapen zes mensen doodschoot, moest het vergunningenstelsel veel strenger. Maar de langbeloofde digitale psychologische test is nog steeds niet ingevoerd. 

Te gast zijn Henk Runhaar, onderzoeksjournalist bij het Leidsch Dagblad, en politiesocioloog Jaap Timmer (Vrije Universiteit). 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1