appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Pointer

Presentator: Niels Heithuis

Luister terug

Hoe eerlijk is het dopingbeleid?

zondag 24 januari 2021

Een Nederlandse amateurwielrenner krijgt een dopingschorsing van vier jaar omdat hij volgens de Dopingautoriteit teveel salbutamol gebruikte - een middel tegen astma. Viervoudig Tour de France-winnaar Chris Froome ging voor hetzelfde vergrijp vrijuit. De advocaat van de Nederlandse wielrenner zegt dat er sprake is van rechtsongelijkheid. Is het dopingsysteem wel eerlijk?

In Pointer hoor je exclusief het verhaal van de Nederlandse wielrenner. In de studio zijn advocaat Lars Westhoff en dopingexpert Douwe de Boer te gast. Jules Heuberger van de Universiteit Leiden gaat in op de wetenschappelijke onderbouwing van het dopingbeleid.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1