appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

In Wolkenkrabbers gaat hiphopliefhebber Jelt Roos uitgebreid in gesprek met verschillende rappers over de betekenis van hun muziek. Vaak laten ze een kant van de maatschappij zien die veel mensen niet kennen. Jelt confronteert ze met eigen teksten en dat zorgt voor scherpe maatschappijkritische verhalen tot de diepste twijfels. Niets blijft onbesproken.

Wolkenkrabbers #8 Appa: “Ik ben de afgelopen drie jaar alles verloren, maar ik ben er”

donderdag 8 juni 2017, 13:27 uur

In deze editie van Wolkenkrabbers zoekt Jelt rapper Appa (Rachid El Ghazaoui) op in Molenwijk. Appa is bekend geworden door zijn maatschappijkritische teksten en duidelijke mening. Jelt en Appa praten over de Ramadan en de islam, het belang van het geloof, zijn wijk in Amsterdam-Noord en de moeilijke tijden die hij heeft doorgemaakt toen alle ogen op hem gericht waren.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1