appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Wolkenkrabbers

In Wolkenkrabbers gaat hiphopliefhebber Jelt Roos uitgebreid in gesprek met verschillende rappers over de betekenis van hun muziek. Vaak laten ze een kant van de maatschappij zien die veel mensen niet kennen. Jelt confronteert ze met eigen teksten en dat zorgt voor scherpe maatschappijkritische verhalen tot de diepste twijfels. Niets blijft onbesproken.

Podcast afleveringen

In deze editie gaat Jelt in gesprek met Rens Ottema oftewel Ares. In 2014 bracht hij zijn debuutalbum Road Trip uit, maar inmiddels is hij al 3 EP's en een album verder. In maart bracht hij zijn album Prins uit en ging ermee op tour. Jelt praat met Ares over zijn definitie van succes en de boodschappen in zijn tracks.

In deze editie van Wolkenkrabbers gaat Jelt in gesprek met Sef oftewel Yousef Gnaoui. Hij werd bekend met de rapgroep Flinke Namen waarmee hij hits scoorde als 'Wolken'. Inmiddels heeft hij al 3 solo-albums uitgebracht waarmee hij hoge ogen gooide. Jelt praat met Sef over anoniem solliciteren en andere manieren om diversiteit te creëren en racisme te doorbreken. Ze praten ook over de vrijheid als artiest en het opzoeken van grenzen.

In deze editie van Wolkenkrabbers zoekt Jelt rapper Appa (Rachid El Ghazaoui) op in Molenwijk. Appa is bekend geworden door zijn maatschappijkritische teksten en duidelijke mening. Jelt en Appa praten over de Ramadan en de islam, het belang van het geloof, zijn wijk in Amsterdam-Noord en de moeilijke tijden die hij heeft doorgemaakt toen alle ogen op hem gericht waren.

In deze editie van Wolkenkrabbers gaat Jelt Roos in gesprek met rapper Tastic. Voorheen was hij getekend bij Noah's Ark, maar daarna heeft hij een aantal jaren niets concreets laten horen. Hij is nu weer volop bezig en praten ze over zijn comeback als artiest, zijn confrontatie met racisme op jonge leeftijd en zijn enorme optimisme.

In deze editie van Wolkenkrabbers gaat Jelt Roos in gesprek met rapper Braz. Ze praten over zijn veelzijdigheid als artiest, die je ziet in verschillende nummers als 'Testesteronbommen en 'Plezier', maar ook de zoektocht naar zijn identiteit. Ze bespreken ook zijn album Brazpark dat uitkomt in juni en je hoort een primeur van de track 'Alles Kan' en andere tracks op een album.

In deze editie van Wolkenkrabbers gaat Jelt Roos in gesprek met rapper Diggy Dex. Zijn doorbrak kwam met het nummer Slaap Lekker (Fantastig Toch) en hij haalde miljoenen streams met zijn nummer Treur Niet (Ode Aan Het Leven). Ze praten over de maatschappelijke boodschappen in zijn muziek en zijn rol als vader, artiest en mens.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1