appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Vroege Vogels in 30 minuten

De hoogtepunten uit de wekelijkse radio-uitzending van Vroege Vogels, samengevat in een half uur. Op een rijtje gezet en gepresenteerd door Henny Radstaak.

Podcast afleveringen

#22 - Nationaal Vogelconcert 2020 (S02)

maandag 11 mei 2020, 16:45 uur

Een extra lange aflevering: het Nationaal Vogelconcert. In mei is de piek van de ochtendzang van de vogels. Je hoort ze wakker worden in bos, moeras, duinen, stad en platteland.

In deze extra aflevering neemt Henny Radstaak je mee op een virtuele wandeling langs de voorjaarsgeluiden van de weide, de kust, het wad en de duinen. Een half uur lang natuurgeluid, zonder gesproken woord.

#14 - Natuurmonologen (S02)

maandag 30 maart 2020, 14:25 uur

De natuurmonologen van boswachters Luc Hoogenstein en Mirte Kruit, verslaggever Rob Buiter en wetenschapsjournalist Govert Schilling. Plus de column van stadsecoloog Remco Daaler

#12 - het geluid van het voorjaar (S02)

zondag 22 maart 2020, 08:45 uur

Als hoop en troost voor iedereen: het geluid van de natuur van dit moment, maart 2020. Wandel 30 minuten lang mee met Henny Radstaak, van de vogels van park naar heide en bos, moeras, via duin en wad naar het agrarisch gebied. Enneh, we praten er niet doorheen.

Wat wil de kersverse Boerenraad? Verder de hoogtepunten uit Vroege Vogels 2019, met reportages over het Jaar van de Wulp, de beste paddenstoelenplekken van Nederland, de mossen van Paulien Cornelisse en huilen bij overvliegende kraanvogels.

#51 - 'Mr. Stikstof' zette in 2019 het land op z'n kop (S01)

donderdag 26 december 2019, 09:30 uur

Zonder twijfel gaat 2019 de geschiedenisboeken in als het jaar van de stikstofcrisis. Na de uitspraak van de Raad van State in mei 2019 barstte de bom. De overheid werd gedwongen tot aanpassing van het stikstofbeleid. Gevolg: stilleggen van bouwprojecten en demonstrerende boze boeren. In deze podcast een portret van de man die met zijn juridische procedures nogal wat teweegbracht: Johan Vollenbroek

Stekers en bijters - Bang voor beestjes? Dit is waarom!

dinsdag 12 november 2019, 11:45 uur

Deze speciale Vroege Vogels-podcast is bijna dubbel zo lang als de titel doet vermoeden en staat geheel in het teken van vooral kleine, stekende, bijtende dieren: spinnen, mieren, teken, luizen, bedwantsen, bloedzuigers en wespen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1