appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
Afbeelding

Ons land telt 650.000 Nederlandse veteranen, oud-strijders die sinds 1940 ons land dienden in oorlogssituaties.
Elke oorlogsveteraan heeft een eigen verhaal. Over leven en dood. Over vrijheid en veiligheid. Over levensgevaarlijke situaties, opofferingsgezindheid en doorzettingsvermogen. Over trots en kameraadschap.
In de serie Veteranen Oog in oog gaat Leon Mastik op zoek naar de verhalen die gehoord moeten worden.
Veteranen Oog in Oog is een productie van Omroep WNL en NPO Radio 1.

#1 - Vader en zoon in Srebrenica

vrijdag 3 mei 2019, 16:32 uur

Vol goede moed wordt de jonge Dave in 1995 uitgezonden naar Srebrenica. Getraumatiseerd keert hij terug. De enige die hem begrijpt, is zijn vader Erdwin. Hij diende eerder in Libanon en niet lang na de terugkomst van Dave wordt hij zelf naar voormalig-Joegoslavië gestuurd, om het achtergebleven materieel op te halen. Het eerste wat hij aantreft, is de tank van zijn zoon.
Samen vertellen zij hun indrukwekkende verhaal in deel één van deze serie. Een verhaal over een familie die onze veiligheid al generaties lang dient.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1