appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Vakantieverhalen - Relaxen in de hangmat

Speciaal voor de zomer geselecteerde vakantieverhalen. Een met liefde samengestelde reeks documentaires die eerder waren te horen op NPO Radio 1.

Podcast afleveringen

#1 - Welkom!

Download

Mischa Blok heet je welkom bij de NPO Radio 1 Vakantieverhalen

#2 - Een feit is ook maar een feit

Download

Hoe een radiomaker zelf nieuws verzon en mijmert over toename van nepnieuws in deze tijd (Marten Minkema - Radio Doc - NTR/VPRO)

#3 - Hondenliefde

Download

150 mensen in ons land bedrijven een sport op wedstrijdniveau, waarin ze zelf een bijrol spelen. (René van Es - SportDoc - NTR)

#4 - Met of zonder God

Download

Dubbelportret van twee mensen die een tegengesteld religieus proces doormaakten: een vrouw die van haar geloof viel en een man die het licht zag. (Lotte van Gaalen - Radio Doc - NTR/VPRO)

#5 - Een tijd van ervoor en een tijd van erna

Download

Over lepra-arts die vliegramp Nieuw Guinea overleeft en geschiedenis schrijft voor de Leprastichting (Wineke van Muiswinkel - Radio Doc - NTR/VPRO)

#6 - De verdwijners

Download

Een vader laat een brief op de keukentafel achter en verdwijnt, om jaren later op te duiken in Spanje. (Maartje Duin - Radio Doc - NTR/VPRO)

#7 - Gersloot - beslommeringen van een plattelandsclub - deel 1

Download

Het Friese dorp Gersloot met 297 inwoners heeft de de kleinste voetbalclub van Nederland. (Jan Maarten Deurvorst - SportDoc - NTR)

#8 - Gersloot - beslommeringen van een plattelandsclub - deel 2

Download

Het Friese dorp Gersloot met 297 inwoners heeft de de kleinste voetbalclub van Nederland. (Jan Maarten Deurvorst - Sport Doc - NTR)

#9 - De burger en de butplug

Download

Bewoners komen in opstand omdat ze een kunstwerk in hun buurt onzinnig of aanstootgevend vinden. (Prosper de Roos - Radio Doc - NTR/VPRO)

#10 - Een leven lang lijden

Download

Femke doet ze er alles aan om een killer body te krijgen. (Mischa Blok – SportDoc - AVROTROS)

#11 - Vuurvliegjes; geheim van dansende lichtpuntjes

Download

Een kennismaking met mysterieuze nachtinsecten (Henny Radstaad - Vroege Vogels - VARA)

#12 - Het leven een gebruiksaanwijzing: Hoe je stem te vinden?

Download

Normaal gesproken ligt je stem in het verlengde van je identiteit. Maar wat doe je als je stem niet klopt bij wie je bent of zou willen zijn? (Jennifer Pettersson en Lotte van Gaalen - Radio Doc - NTR/VPRO)

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1