Tijdlijn

De Nederlandse keuken zetten we op de kaart met het Low Food Lab

  1. Podcastschevron right
  2. Tijdlijnchevron right
  3. De Nederlandse keuken zetten we op de kaart met het Low Food Lab

ma 13 juni 2022

Het groene topje van een paprika, het kontje van een courgette of het steeltje van een broccoli. Je knippert met je ogen en het ligt in de prullenbak. Waarom eigenlijk, je kunt er vanalles mee!

Samuel Levie en Sasker Scheerder verbonden aan het Low Foods Lab, bevragen al deze gewoontes. Sojapup, Okara zien we als afval maar blijkt een heel veelzijdig product. Je kunt er vanalles mee en dat laten deze ras ondernemers dan ook graag aan de wereld zien. 

We gooien te veel weg, dat moet en kan anders! 

Dus zet je koksmuts alvast maar op en trek je schort aan, want ook jij kan iets doen tegen voedselverspilling. Je bent vanharte uitgenodigd om ook in je eigen keuken te experimenteren.