appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

The Nation

Waar is Ismaël, de puber die werd opgepakt door motoragent Wilzen nadat hij een steen door de ruit van het buurthuis gooide? Deze vraag loopt als een rode draad door The Nation, een Netflix-achtige theaterproductie die tot een hoorspel is bewerkt door Jeroen Stout in opdracht van NTR.

Podcast afleveringen

#8 - Alleen God mag het weten

vrijdag 19 oktober 2018, 13:45 uur

Twee weken nadat Ismaël Ahmedovic is verdwenen in de Haagse Schilderswijk wordt zijn lichaam gevonden. Was zijn dood kwade opzet of een ongeluk? En wie is verantwoordelijk? Alleen Ismaël zelf kan daar antwoord op geven.
Dit is het 8e en laatste deel van het hoorspel The Nation, een productie van Jeroen Stout in opdracht van de NTR.

#7 - Je noemde hem Isaac

vrijdag 12 oktober 2018, 13:37 uur

Wouter Wolff is ervan overtuigd dat Sjoerd van der Poot, de projectontwikkelaar achter Safe City, meer weet van de verdwijning Ismaël. Wolff hoopt van der Poot te dwingen tot een bekentenis. Maar is dat voor Wolff genoeg om te ontsnappen aan het stigma kinderporno?
De 7e aflevering van de 8-delige serie The Nation, over een verdwijning in de multiculturele Haagse Schilderswijk. Productie: Jeroen Stout in opdracht van NTR.

#6 - De onstuitbare val van Wouter Wolff

maandag 8 oktober 2018, 13:35 uur

Op het Binnenhof staat de positie van Wouter Wolff op het spel. Wat is er waar van alle geruchten rondom zijn persoon? Is hij betrokken bij de verdwijning van Ismaël? Of zijn die geruchten een afleidingsmanoeuvre voor corruptie in Safe City?
Dit is de 6e aflevering in de 8-delige serie The Nation, over een mysterieuze verdwijning in de multiculturel Haagse Schilderswijk. Productie: Jeroen Stout in opdracht van NTR.

#5 - De Beer is los

vrijdag 28 september 2018, 13:53 uur

Den Haag is begonnen met de bouw van Safe City, een nieuwe high tech stadwijk waar alles en iedereen met elkaar verbonden is door het ‘Internet of everything’. Op het moment dat Tweede Kamerlid Wouter Wolff aanwijzingen zegt te hebben van corruptie in Safe City, wordt hij door treitervlogger De Beer beschuldigd van kindermisbruik.
Dit is de 5e aflevering in de 8-delige serie The Nation, over een mysterieuze verdwijning in de Haagse Schilderswijk. Productie: Jeroen Stout in opdracht van NTR.

#4 - Het grote verlangen van Mariam Traoré

vrijdag 21 september 2018, 13:50 uur

Op social media wordt Mariam Traoré geprezen omdat zij ondanks alle dreigbrieven haar plannen voor een wijnbar voor moslima’s wil doorzetten. Zij is de nieuwe kampioen van de vrijheid. Maar als onderzoek uitwijst dat Damir de dreigbrieven niet heeft geschreven, rijst de vraag: Wie dan wel?
Dit is de 4e aflevering van de 8-delige serie The Nation, over een mysterieuze verdwijning in de multiculturele Haagse Schilderswijk. Productie: Jeroen Stout in opdracht van NTR.

#3 - De strijd om de offerzonen

vrijdag 14 september 2018, 11:10 uur

In de talkshow van Lineke Kuypers zijn zowel de pleegouders als de biologische moeder van Ismaël te gast. De uitzending ontspoort volledig als Mariam Traoré, de biologische moeder, de pleegouders ervan beschuldigt de interesse voor het salafisme bij Damir te hebben aangewakkerd.
Deel 3 van NTR-hoorspel The Nation, over een verdwijning in de Haagse Schilderswijk.

#2 - De opkomst van Damir A.

vrijdag 7 september 2018, 13:17 uur

Wat is de rol van Damir, de halfbroer van Ismaël? Damir was aanvankelijk een modeljongere, maar de laatste maanden is de jonge Bosniër geradicaliseerd. Gebruikt hij de verdwijning van zijn broertje om zijn aanhangers op te ruien? Heeft hij de verdwijning van Ismaël misschien zelfs geënsceneerd?
Deel 2 van NTR-hoorspel The Nation, over een verdwijning in de Haagse Schilderswijk.

#1 - De verdwijning van Ismaël A.

vrijdag 31 augustus 2018, 10:19 uur

De opening van een wijnbar voor moslima’s leidt tot rellen in de Haagse Schilderswijk. Tijdens die rellen verdwijnt Ismaël Ahmedovic spoorloos nadat hij door de politie is opgepakt. Op social media wordt David Wilzen, een motoragent met extreem rechtse sympathieën, gebrandmerkt als dader.
Deel 1 van NTR-hoorspel The Nation, over een verdwijning in de Haagse Schilderswijk.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1