appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

SYNAPS podcast

Iedere maand duiken de researchers van onderzoeksplatform Synaps de schimmige wereld in van spionnen, hackers, en boeven in dure pakken.

Podcast afleveringen

Sinans Atlas: De vliegende auto

dinsdag 10 maart 2020, 16:30 uur

In de allereerste aflevering van Sinans Atlas nemen Sinan Can en Thomas Loudon je mee op hun reizen naar Guyana en Afghanistan. Thomas onderzocht een wurgcontract in Guyana. Sinan dook in de crystal meth industrie in Afghanistan en dacht vervolgens dat hij opsteeg met zijn taxi.

#3 - De Digitale Atoombom

zondag 23 februari 2020, 07:00 uur

Een virus, een usb-stick, en een monteur: een Nederlands recept voor de sabotage van het Iraanse kernprogramma. In deze aflevering van de Synaps podcast nemen we je met onderzoeksjournalist Huib Modderkolk mee naar het het begin van de digitale wapenwedloop en de grote rol die Nederland daarin speelt. Was het 't allemaal wel waard?

Presentatie, productie & montage: Lorenzo Fränkel

Gasten: Huib Modderkolk (de Volkskrant), Kim Zetter (Wired)

Deze podcast is een coproductie van BNNVARA en NPO2.

#2 - De Doodstraf voor een Tweet

vrijdag 13 december 2019, 10:51 uur

In Saoedi-Arabië krijg je voor een verkeerde tweet de doodstraf. Of je wordt gemarteld. In deze aflevering laten we zien hoe sociale media een wapen is geworden van repressieve overheden. Over hashtag-propaganda en de misdaad van het hebben van een mening. Gasten: Lisette van Vliet en Abdullah Aloudah. Dit is een BNNVARA-productie in samenwerking met NPO 2.

#1 - De Duurste Tikfout Ooit

donderdag 7 november 2019, 17:35 uur

Synaps researchers Hans Klis en Lorenzo Fränkel onderzoeken hoe Noord-Korea, ondanks economische sancties, geld binnenharkt en stuiten op een bizar verhaal over hackers die dure fouten maken. Dit is een BNNVARA-productie in samenwerking met NPO 2.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1