appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Stamtafel Den Haag

Politieke podcast voorbij de waan van de dag met Sven Kockelmann en Kees Boonman.

Podcast afleveringen

#6 "Smerige linkse NPO-hufter"

donderdag 21 maart 2019, 17:33 uur

Download

"Ik snap de opwinding niet", zegt Boonman in de podcast Stamtafel Den Haag, "Ik betreur het heel erg als mensen denken dat ik Baudet vergelijk met een vreselijke man of partij uit die tijd." Boonman is wel erg geschrokken van de tsunami twitterberichten die hij vervolgens binnenkreeg. "Daar staat onder andere 'dat ik verantwoordelijk ben als Baudet iets overkomt en dat ik een smerige links NPO-hufter ben."

#5 Grapperhaus stond met mond vol tanden

dinsdag 19 maart 2019, 16:30 uur

Download

Kees en Sven verbazen zich over het optreden van minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie, in de nasleep van de aanslag in Utrecht. Tijdens het vragenuurtje stond hij daar beteuterd, terwijl Rutte laaiend was. En de heren stellen een wrange vraag, want wie profiteert er in de verkiezingsuitslag van deze crisissituatie?

#4 Bedrijfsongeval in verkiezingstijd

dinsdag 5 maart 2019, 18:13 uur

Download

Asscher en zijn reclameman bij De Wereld Draait Door, een 'pijnlijk moment door Ali B'. Rob Jetten met een weinig indrukwekkende speech, 'D66 weet niet wie ze zijn en waar ze staan'. Buma die Hoekstra naar voren schuift en hem zelfs premierwaardig acht, 'hij heeft de beste papieren'. En premier Rutte die vooral premier wil zijn, 'zijn partij doet er minder toe'. Deze week een analyse van de vier grote politiek leiders, met nog 14 kalenderdagen voor de verkiezingen.

#3 Revolutie en uitslaande brand

dinsdag 26 februari 2019, 17:58 uur

Download

De stempassen liggen in de brievenbus. En Kees heeft het nog nooit zo rustig gezien in aanloop naar de verkiezingen. Prima dat wij met vakantie zijn, maar politici horen juist het vuur uit de sloffen te lopen om ons als kiezer te bereiken met een goed verhaal en een uitdagend vergezicht. En dat is precies waar het aan mankeert. Kees, Sven en redacteur Urs Klaver praten met Maurice de Hond over politici die niet praten over een systeem dat in 1848 is bedacht en nu niet meer functioneert. De boodschap: revolutie!

#2 Doel van project Klaver is premier Klaver

dinsdag 19 februari 2019, 17:46 uur

Download

Den Haag was vandaag in de ban van de hogere energierekening en ramingen van het Planbureau voor de Leefomgeving. De pijlen waren op het kabinet gericht, maar heeft de Kamer niet ook wat boter op zijn hoofd? Kees relativeert de koopkrachtcijfers, die zijn namelijk altijd onwaar. En Sven haalt Joop den Uyl erbij. Samen praten ze met Tom van der Lee, Tweede Kamerlid en jarenlang partijstrateeg van GroenLinks, voornamelijk over premier Jesse Klaver.

#1 Buma als taai reptiel

dinsdag 12 februari 2019, 17:50 uur

Download

Wat is er toch aan de hand in het CDA? Sven Kockelmann en Kees Boonman praten over de koers en positie van Buma. En hoe zit het eigenlijk met de verkiezingscampagnes? Nog nergens is iets te zien... Hoe kan dat?

#0 Trailer

dinsdag 12 februari 2019, 11:03 uur

Download

Vanaf 12 februari een nieuwe politieke podcast met Sven Kockelmann en Kees Boonman. Wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Zien we wel wat we denken te zien, of zit het toch anders?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1