appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Zaterdag
Afbeelding

Spijkers met Koppen live vanuit café The Florin in Utrecht met muziek, cultuur, cabaret en opvallend nieuws. Presentatie: Felix Meurders en Dolf Jansen.

Uitzending van 26 oktober 2019

zaterdag 26 oktober 2019, 12:00 uur

Vandaag in Spijkers met Koppen: universitair docent strafrecht Luuk Esser, en specialist op het gebied van de bestrijding van mensenhandel, reageert op de vondst van 39 dode migranten in een vrachtwagen. Anthony van der Meer dook in de wereld van hackers in zijn documentaire 'Rats & Slaves' en vertelt hoe kwetsbaar we online zijn.

Ondanks het conservatieve beleid van Donald Trump is Amerika steeds progressiever geworden, daar kwam Charles Groenhuijsen achter toen hij zijn boek 'Alles gaat voorbij. Zelfs Donald Trump' schreef over Amerika in de 21e eeuw. Filmmaker Martin Koolhoven gaat het theater in met een filmcollege, hij blikt vooruit.

Achter veel Neder-pop nummers gaat een bijzonder verhaal schuil, Peter Voskuil ging op zoek naar die verhalen en schreef het boek 'Eregalerij der Nederpop'. Steffie van Oord vond in de archieven verhalen over een beruchte, criminele tweeling uit Den Bosch, ze schreef het boek 'De gebroeders B' en vertelt erover. 'Niet tuchten' is een toneelstuk over een gedetineerde jongen en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, regisseur Hans Lein en acteur Patrick Ribeiro vertellen over de jongerenvoorstelling.

Tot slot speelt Ruben Hein live op de piano, is er cabaret door Patrick Nederkoorn, Oscar Kocken, Marcel Harteveld en Hanneke Drenth en zijn de columns van Emilio Guzman en Stefan Pop.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1