appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
Afbeelding

Spijkers met Koppen

Spijkers met Koppen live vanuit café The Florin in Utrecht met muziek, cultuur, cabaret en opvallend nieuws. Presentatie: Felix Meurders en Dolf Jansen.

Podcast afleveringen

Uitzending van 2 november 2019

zaterdag 2 november 2019, 12:00 uur

We zijn in Nederland massaal aan het staken, waarom zijn we op zoveel ontevreden, Andre van Hoorn docent Economie aan de Universiteit Twente en Guido Jansen van de Radboud Universiteit praten erover. Lévi Weemoedt vertelt over zijn nieuwe dichtbundel 'Gezondheid'. Frank Heinen ging op zoek naar de verhalen van vergeten voetballers en schreef het boek 'Buiten de Lijnen'.

Een groep vrouwelijke Syriëgangers dient een kortgeding in tegen de Nederlandse Staat, Brenda Stoter Boscolo vertelt het verhaal van deze vrouwen. Judith Ros heeft autisme en neemt ons mee in haar leven. De Groningse band The Kittyhawk Bomber Billies zijn ontdekt door een Russisch platenlabel en gaat na dertig jaar weer optreden en we bespreken de finale van het WK rugby met Tessa Veldhuis en Bart Wieringa.

Tot slot is er live muziek van Trijntje Oosterhuis en is er cabaret door Patrick Nederkoorn, Katinka Polderman, Marcel Harteveld en Hanneke Drenth en zijn de columns van Stefano Keizers en Martijn Hillenius.

Uitzending van 26 oktober 2019

zaterdag 26 oktober 2019, 12:00 uur

Vandaag in Spijkers met Koppen: universitair docent strafrecht Luuk Esser, en specialist op het gebied van de bestrijding van mensenhandel, reageert op de vondst van 39 dode migranten in een vrachtwagen. Anthony van der Meer dook in de wereld van hackers in zijn documentaire 'Rats & Slaves' en vertelt hoe kwetsbaar we online zijn.

Ondanks het conservatieve beleid van Donald Trump is Amerika steeds progressiever geworden, daar kwam Charles Groenhuijsen achter toen hij zijn boek 'Alles gaat voorbij. Zelfs Donald Trump' schreef over Amerika in de 21e eeuw. Filmmaker Martin Koolhoven gaat het theater in met een filmcollege, hij blikt vooruit.

Achter veel Neder-pop nummers gaat een bijzonder verhaal schuil, Peter Voskuil ging op zoek naar die verhalen en schreef het boek 'Eregalerij der Nederpop'. Steffie van Oord vond in de archieven verhalen over een beruchte, criminele tweeling uit Den Bosch, ze schreef het boek 'De gebroeders B' en vertelt erover. 'Niet tuchten' is een toneelstuk over een gedetineerde jongen en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, regisseur Hans Lein en acteur Patrick Ribeiro vertellen over de jongerenvoorstelling.

Tot slot speelt Ruben Hein live op de piano, is er cabaret door Patrick Nederkoorn, Oscar Kocken, Marcel Harteveld en Hanneke Drenth en zijn de columns van Emilio Guzman en Stefan Pop.

Uitzending van 19 oktober 2019

zaterdag 19 oktober 2019, 12:00 uur

Vandaag in Spijkers met Koppen: Haalt Boris Johnson een meerderheid voor zijn Brexit plannen? PvdA-Europarlementariër Paul Tang volgt alles op de voet en praat je bij. Er is veel onvrede over de verhuurdersheffing, directeur van Nationaal Programma Rotterdam Zuid Marco Pastors en Hester van Buren van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale praten er over. Schrijver Marcel van Roosmalen, radiopresentator Roelof de Vries en fotograaf Jan Dirk van der Burg zoeken uit hoe Nederlands we zijn in de theatervoorstelling 'Dit is Nederland'.

Ziekenhuismedewerkers leggen op 20 november het werk neer, wat is er aan de hand? Verder vertelt Martijn Schwillens over zijn boek 'Verdwenen profclubs, verbonden door de ondergang', Flip Norman zingt Leonard Cohen en Iris Schlagwein vertelt over haar leven als huizenoppasser.

Tot slot treedt Nona live op, is er cabaret door Oscar Kocken, Peter van Rooijen, Aron Elstak en Hanneke Drenth en zijn de columns van Martijn Hillenius en Stefan Pop.

Uitzending van 12 oktober 2019

zaterdag 12 oktober 2019, 12:00 uur

Vandaag in Spijkers met Koppen: SP-er Sadet Karabulut en Han ten Broeke bespreken de situatie in Noord-Syrië. De Blauwe Moskee wil met luidsprekers oproepen tot het gebed, Nourdeen Wildeman en Daan Wijnands gaan hierover in gesprek.

Bill Mensema is bezig met een tiendelige romanreeks over de jaren '80, deel 1 is af en hij vertelt over het project. We praten over de voorstelling 'Tis hier geen hotel', met onze eigen Hanneke Drenth, een herkenbaar verhaal voor iedereen die een puber in huis heeft, of zelf puber is geweest.

Pim Hegeman bespreekt zijn boek 'Dierendokter Pim, verhalen van een dierenarts aan huis' en Willem Oosterbeek ging in gesprek met backpackers die in de jaren '60 de Beatles volgend naar India, hij schreef het boek 'In het voetspoor van de hippies'. Verslaggever Richard Grootbod maakte de documentaire 'OverLeven', over de slepende rechtszaak rondom de moord op Minke van de Ven, zus Lucinda van de Ven schuift ook aan.

Tot slot treedt Joe Buck live op, is er cabaret door Kiki Schippers, Peter van Rooijen, Marcel Harteveld en Hanneke Drenth en zijn de columns van Ivo Victoria en Stefano Keizers.

Uitzending van 5 oktober 2019

zaterdag 5 oktober 2019, 12:00 uur

Vandaag in Spijkers met Koppen: Er moet toch een onderzoek komen naar de betrokkenheid van Oekraïne bij de MH17-ramp, daar pleit Chris van Dam van het CDA voor, samen met Stichting Vliegramp MH17 schuift hij aan. Wouter Zwart is sinds dit jaar NOS-correspondent in Berlijn, Marieke de Vries nam zijn werk als NOS-correspondent in Washington over, ze vertellen over hun werkzaamheden.

Voel jij je wel eens ongemakkelijk op een feestje? Liz van Luyben en Iris Posthouwer helpen je op weg met hun boekje 'Smalltalk Survival', Mario Goossens onderzoekt in 'Paradise City' de kracht van muziek in rampgebieden en cabaretière Mouna Laroussi vertelt over haar voorstelling 'Schijtziek'. Verder schuift Esther Pardijs met haar kinderen aan om te vertellen over de film 'Turn' en Jeanneke Scholtens en Kim Timmer praten over de toekomst van de dood.

Tot slot treedt Ed Struijlaart live op, is er cabaret door Roel Bloemen, Tim Kamps, Peter van Rooijen en Hanneke Drenth en zijn de columns van Stefan Pop en Martijn Hillenius.

Uitzending van 28 september 2019

zaterdag 28 september 2019, 12:00 uur

De veestapel moet inkrimpen om het stikstofprobleem aan te pakken, dat vindt GroenLinks. Politicus Laura Bromet gaat in gesprek met boerin Eline Vedder. Het personeelstekort in de horeca is een groot probleem, de VVD wil dat oplossen door bijstandsgerechtigden in te zetten: Arjen Kapteijns, fractievoorzitter GroenLinks Den Haag, gaat in debat met VVD-raadslid Judith Oudshoorn.

Hoe hou jij hoop, die vraag stelde Joris Luyendijk aan honderd wetenschappers, ondernemers en kunstenaars, verder vertelt Ronald Giphart over zijn nieuwe roman 'Alle Tijd', Ap Dijksterhuis reist in zijn boek 'Wegwee' door veertien Aziatische landen en aandacht voor de documentaires 'Goede Buren' en 'Mevrouw Faber'.

Tot slot is er cabaret door Katinka Polderman, Marcel Harteveld, Aron Elstak en Hanneke Drenth, de columns zijn van Ivo Victoria en Emilio Guzman en Lex Uiting treedt live op.

Uitzending van 21 september 2019

zaterdag 21 september 2019, 12:00 uur

Het was een muzikale Spijkers met Koppen. Wulf stond op het podium, Erik van Muiswinkel bracht een ode aan Drs. P en Sticks liet een stukje spoken word horen.

Benieuwd naar de rest van de uitzending? Terugluisteren kan hierrr:

Verder een analyse van de Algemene Beschouwingen van Henk Krol, vertelt Ivo Victoria over zijn nieuwe boek en alles wat je moet weten over online daten. Jan van Hooff schreef een boek over zijn jeugd en onderzoeken naar apen en de autistische Chris ging op reis met zijn 94 jarige oma.

Tot slot was cabaret door Patrick Nederkoorn, Oscar Kocken en Hanne Drenth en de columns waren van Martijn Hillenius en Stefano Keizers.

Uitzending van 14 september 2019

zaterdag 14 september 2019, 12:00 uur

Vandaag antwoord op de vragen hoe je kamerplanten jou overleven en hoe je over je vliegangst heen komt. Verder zijn er columns door Stefano Keizers en Emilio Guzman, cabaret door Marcel Harteveld en Katinka Polderman en Blanks treedt live op in The Florin.

Uitzending van 7 september 2019

zaterdag 7 september 2019, 12:00 uur

Spijkers met Koppen is terug! Het seizoen wordt geopend in De Kleine Komedie in Amsterdam. Dolf Jansen en Felix Meurders praten met Peter Pannekoek en Eric van Sauers over het succes van Dit Was Het Nieuws, Rutger Bregman vindt dat de meeste mensen deugen en Noël van 't End vertelt over zijn WK overwinning. Kees Verhoeven en Anne Mulder geven een update over de Brexit, Tex de Wit vertelt over zijn nieuwe boek en de mannen van Radio Bergeijk zijn terug. Niemand minder dan Alain Clark verzorgt de muziek en Tim Kamps, Roel Bloemen en Hanneke Drenth zorgen voor een lach op je gezicht.

Zomerspijkers met Sandra Schuurhof (27 juli 2019)

zaterdag 27 juli 2019, 12:00 uur

Vanaf 15 juni verruilt het radioprogramma Spijkers met Koppen het vertrouwde Utrechtse café Florin weer voor Beachclub HUB op het Mediapark in Hilversum. Iedere zaterdagmiddag hoor je in Zomerspijkers twee uur lang muziek uit de platenkoffer van een bijzondere gast. Welk nummer werd er thuis tot vervelens toe gedraaid, welk liedje werd geplaybackt op de basisschool, op welk nummer werd er voor het eerst gekust en met welke single wordt er keihard en heel vals meegezongen als er niemand bij is. Tussen de nummers door wordt er gesproken over de muziek, het leven, de liefde, wensen, dromen en alles ertussenin.

Zomerspijkers met Tania Kross (20 juli 2019)

zaterdag 20 juli 2019, 12:00 uur

Vanaf 15 juni verruilt het radioprogramma Spijkers met Koppen het vertrouwde Utrechtse café Florin weer voor Beachclub HUB op het Mediapark in Hilversum. Iedere zaterdagmiddag hoor je in Zomerspijkers twee uur lang muziek uit de platenkoffer van een bijzondere gast. Welk nummer werd er thuis tot vervelens toe gedraaid, welk liedje werd geplaybackt op de basisschool, op welk nummer werd er voor het eerst gekust en met welke single wordt er keihard en heel vals meegezongen als er niemand bij is. Tussen de nummers door wordt er gesproken over de muziek, het leven, de liefde, wensen, dromen en alles ertussenin.

Zomerspijkers met Kamagurka (6 juli 2019)

zaterdag 6 juli 2019, 12:00 uur

Vanaf 15 juni verruilt het radioprogramma Spijkers met Koppen het vertrouwde Utrechtse café Florin weer voor Beachclub HUB op het Mediapark in Hilversum. Iedere zaterdagmiddag hoor je in Zomerspijkers twee uur lang muziek uit de platenkoffer van een bijzondere gast. Welk nummer werd er thuis tot vervelens toe gedraaid, welk liedje werd geplaybackt op de basisschool, op welk nummer werd er voor het eerst gekust en met welke single wordt er keihard en heel vals meegezongen als er niemand bij is. Tussen de nummers door wordt er gesproken over de muziek, het leven, de liefde, wensen, dromen en alles ertussenin.

Zomerspijkers met Winfried Baijens (29 juni 2019)

zaterdag 29 juni 2019, 12:00 uur

Vanaf 15 juni verruilt het radioprogramma Spijkers met Koppen het vertrouwde Utrechtse café Florin weer voor Beachclub HUB op het Mediapark in Hilversum. Iedere zaterdagmiddag hoor je in Zomerspijkers twee uur lang muziek uit de platenkoffer van een bijzondere gast. Welk nummer werd er thuis tot vervelens toe gedraaid, welk liedje werd geplaybackt op de basisschool, op welk nummer werd er voor het eerst gekust en met welke single wordt er keihard en heel vals meegezongen als er niemand bij is. Tussen de nummers door wordt er gesproken over de muziek, het leven, de liefde, wensen, dromen en alles ertussenin.

Zomerspijkers met Peter Buwalda (22 juni 2019)

zaterdag 22 juni 2019, 12:00 uur

Vanaf 15 juni verruilt het radioprogramma Spijkers met Koppen het vertrouwde Utrechtse café Florin weer voor Beachclub HUB op het Mediapark in Hilversum. Iedere zaterdagmiddag hoor je in Zomerspijkers twee uur lang muziek uit de platenkoffer van een bijzondere gast. Welk nummer werd er thuis tot vervelens toe gedraaid, welk liedje werd geplaybackt op de basisschool, op welk nummer werd er voor het eerst gekust en met welke single wordt er keihard en heel vals meegezongen als er niemand bij is. Tussen de nummers door wordt er gesproken over de muziek, het leven, de liefde, wensen, dromen en alles ertussenin.

Zomerspijkers met Sylvana Simons (15 juni 2019)

zaterdag 15 juni 2019, 12:00 uur

Iedere zaterdagmiddag hoor je in Zomerspijkers twee uur lang muziek uit de platenkoffer van een bijzondere gast. Welk nummer werd er thuis tot vervelens toe gedraaid, welk liedje werd geplaybackt op de basisschool, op welk nummer werd er voor het eerst gekust en met welke single wordt er keihard en heel vals meegezongen als er niemand bij is. Tussen de nummers door wordt er gesproken over de muziek, het leven, de liefde, wensen, dromen en alles ertussenin.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1