appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

DOCS is de podcast voor audiodocumentaires van de publieke omroep onder eindredactie van NTR en VPRO. Onze host Misha Melita presenteert iedere week een bijzonder verhaal.

Uitzending van 14 juni 2015

zondag 14 juni 2015, 21:00 uur

Nederland is een veilig land. Toch voelen veel mensen zich onveilig.
Hoe komt dat? En hoeveel veiliger kunnen we het dan nog maken? Want er is een kantelpunt waarop het streven naar veiligheid omkeert in het tegendeel van veiligheid. Wat zijn de voorwaarden voor mensen om een mate van onveiligheid te accepteren als onlosmakelijk verbonden met het leven? Is veiligheid misschien niet meer dan een illusie? Daarover onder anderen socioloog Abram de Swaan, expert internationale betrekkingen Rob de Wijk, lijsttrekker van de Piratenpartij Dirk Poot, Daphne van der Kroft van Bits of Freedom en journalist Henk Weltevreden, kenner van Noord-Korea: het veiligste land ter wereld zolang je maar precies in de pas loopt.
Een documentaire van Marten Minkema, bijgestaan door Gerrit Kalsbeek.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1