appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

DOCS is de podcast voor audiodocumentaires van de publieke omroep onder eindredactie van NTR en VPRO. Onze host Misha Melita presenteert iedere week een bijzonder verhaal.

NTR Podcastprijs 2020: GeschiedLied | 1997, Saint Motel | Taro, Alt-J | Aarde in de stad

dinsdag 8 september 2020, 10:14 uur

GeschiedLied | 1997, Saint Motel | Taro, Alt-J
Geschiedenisverhalen worden doorgaans verteld in boeken, musea en films of series. In GeschiedLied is muziek het medium om historische verhalen te vertellen. De maker zoomt steeds in op één liedje dat over een historische gebeurtenis gaat.
Joost Schulte, zelfstandig podcastmaker en DJ 3FM
"GeschiedLied", aflevering "1997, Saint Motel" (25'17) en aflevering "Taro, Alt-J" (21'17)

Aarde in de stad
In de stad zijn grote bakken met aarde geplaatst waarin bewoners kunnen gaan staan om weer "te aarden". Ze vertellen over hun ervaringen.
Sanne van Otten, Conservatorium Leuven, afd. Creatief Schrijven
"Aarde in de stad" (6'54)

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1