appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Radar Helpt

In de podcast Radar Helpt krijg je wekelijks de beste, handige tips van het consumentenprogramma Radar.

Deze podcast wordt niet meer bijgewerkt.

Podcast afleveringen

#45 - Je houtwerk onderhouden doe je zo

dinsdag 28 mei 2019, 17:24 uur

Wat moet je doen om je houtwerk goed te onderhouden? Denk aan je voordeur, kozijnen, plinten of zelfs je vloer. Kan je dat zelf onder handen nemen of moet je beter een professional inschakelen?

#44 - Zo kan je beter met je spaargeld omgaan

dinsdag 21 mei 2019, 17:41 uur

De spaarrente op je bankrekening levert niets meer op en oppotten in een oude sok heeft ook weinig zin, maar wat kan je er nog wel mee doen? In de nieuwste Radar Helpt krijg je praktische tips hoe je jouw spaargeld op een zinvolle manier kan inzetten.

#43 - Zo verlaag je jouw stressniveau

dinsdag 14 mei 2019, 16:33 uur

Stress voorkomen, stress verminderen, hoe doe je dat? Radar Helpt geeft je praktische tips wat jij kan doen om je stressniveau te verlagen.

#42 - Zo krijg je een betere nachtrust

woensdag 8 mei 2019, 10:22 uur

's Nachts goed uitrusten is belangrijk, maar hoe lang moet je slapen? Werkt melatonine om in te slapen en hoe wordt je 's ochtends uitgerust wakker?

#41 - Zo voorkom je dat je oververzekerd bent

dinsdag 23 april 2019, 16:38 uur

Een zorg-, inboedel-, opstal-, reis-, telefoon-, auto-, woon-, overlijdensrisico- of rechtsbijstandsverzekering. Nederlanders houden ervan zich voor alles en nog wat te verzekeren en houden er niet altijd rekening mee dat ze daardoor ineens dubbel verzekerd kunnen zijn. Dubbel verzekerd betekent onnodig premie betalen. Hoe voorkom je dat je oververzekerd bent?

Voor mensen met een sociale huurwoning en een beperkt inkomen is er de huurtoeslag. Ook kan je bij weinig inkomen zorgtoeslag aanvragen, maar hoe regel je dat? In de nieuwste Radar Helpt legt sociaal raadsman Maarten Bockting uit hoe je de toeslagen krijgt waar je recht op hebt.

#39 - Zo krijg je een mooi gebit

dinsdag 9 april 2019, 15:13 uur

Mondhygiëniste Sandra Grimbergen vertelt in de Radar Helpt-podcast of elektrisch poetsen echt de beste optie is en of je moet flossen, stoken of ragen. Daarnaast legt ze ook uit wat tandsteen is en of zo'n dure fles mondwater echt helpt of niet.

#38 - Zo haal jij slakken uit je moestuin

dinsdag 2 april 2019, 17:02 uur

Nederland is met een kwart miljoen moestuinen een echt moestuinland. De komende maanden zullen de groenten weer volop groeien in je moestuin, maar hoe voorkom je dat ongedierte je gewassen opeet? Moestuindeskundige Angelo Dorny geeft tips.

#37 - Zo zet je een lekker kopje koffie

dinsdag 19 maart 2019, 11:11 uur

Veel mensen drinken 's ochtends bij het ontbijt of 's avonds na het eten een kop koffie, maar hoe zet je nou een echt lekker bakkie? Wassili Magendans van de Barista Company legt het uit in Radar Helpt.

#36 - Zo kom je van groene aanslag af

dinsdag 12 maart 2019, 21:48 uur

De lente is in aantocht en dus is het een mooie tijd om de oprit, garage, terras, betegeling of schutting vrij te maken van groene aanslag. Hoe doe je dat? De achterban van Radar geeft aan hoe zij dat doen en Bert Moelee van De Tuinexpert geeft daar zijn visie op.

#35 - Zo maak je de lekkerste cupcakes

dinsdag 5 maart 2019, 16:55 uur

Sommige mensen maken er een waar kunstwerk van als ze cupcakes maken. Wat moet je doen als je weinig tijd hebt, maar toch lekkere cupcakes op tafel wil zetten? SVH Meesterkok Rudolph van Veen geeft je zijn tips en trucs.

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering, wat betaal je aan premie elke maand en hoe vaak mag je een beroep doen op zo'n verzekering? Strafrechtadvocaat Sander Arts van Singel Advocaten geeft antwoord op die vragen.

#33 - Zo ga je om met asbest in je huis

dinsdag 19 februari 2019, 16:48 uur

Is asbest gevaarlijk en moet je het verwijderen als je het aantreft in je woning? Wat is asbest eigenlijk en valt het onder het kopje 'verborgen gebreken'? Op die vragen geeft Jan van Willigenburg, van het Kennis- en Expertisecentrum Asbest, antwoord.

#32 - Zo verlaag je je cholesterol

dinsdag 12 februari 2019, 13:24 uur

Met een hoog cholesterolgehalte heb je een vergrote kans op hart- en vaatziekten. Toch heb je wel cholesterol nodig. Vasculair internist Jeanine Roeters-Van Lennep, van het Erasmus MC, legt uit hoe je op natuurlijke wijze je cholesterolgehalte kan verlagen als deze te hoog is.

Ze staan op bijna elk product in de ingrediëntenlijst: E-nummers. Zijn ze gevaarlijk of totaal niet? Waarom worden ze toegevoegd en waarom hebben ze een slechte naam? Voedingskundige Loethe Olthuis geeft antwoord op deze vragen.

#30 - Zo kun jij langer doorwerken na je pensioen

dinsdag 29 januari 2019, 18:32 uur

Kan je probleemloos doorwerken na je pensioen? Wat moet je aan belasting betalen? Hoogleraar arbeidsrecht Evert Verhulp, van de Universiteit van Amsterdam, geeft drie praktische tips.

#29 - Zo maak je de lekkerste stamppot

dinsdag 22 januari 2019, 15:54 uur

Hoe maak je stamppot, waar moet je op letten en welke ingrediënten heb je nodig? Wereldkampioen Hans Everse vertelt je hoe het moet in deze podcast.

#28 - Zo kom je van het snurken af

dinsdag 15 januari 2019, 16:40 uur

Niets zo vervelend als je 's avonds in bed ligt en je niet kan slapen door een snurkende partner. KNO-arts en somnoloog Maarten Majoor van Ziekenhuis Gelderse Vallei legt uit wat je kan doen om van het snurken af te komen.

#27 - Zo bouw jij als zzp-er pensioen op

dinsdag 8 januari 2019, 17:00 uur

Nederland telt ruim 1 miljoen zzp-ers. Financieel expert Jeroen Wolfsen legt helder uit hoe je als zzp-er het beste pensioen kunt opbouwen.

#26 - Zo maak jij de lekkerste oliebollen!

dinsdag 18 december 2018, 16:56 uur

Ze moeten niet te vet zijn, maar ook niet te droog. Niet te massief, niet te luchtig. Bakker Cees Holtkamp bakt al zestig jaar oliebollen, hij vertelt je zijn succesrecept!

Het moet lekker zijn én feestelijk. Het koken van een kerstdiner geeft veel mensen stress. Helemaal niet nodig, vindt topkok Pierre Wind. Wees creatief met de producten die nog in je keukenkastje liggen!

#24 - Zo krijg jij voldoende vitamines binnen

dinsdag 4 december 2018, 10:00 uur

Als je gezond eet en gezond leeft, is het dan nodig om daarnaast extra vitamines te slikken? En zo ja, welke dan, en zijn er verschillen in kwaliteit? Voedingswetenschapper Renger Witkamp van de Wageningen Universiteit heeft antwoord op al deze vragen!

#23 - Zo krijg je een stralende, gezonde huid

dinsdag 27 november 2018, 13:01 uur

Met dure crèmes smeren waar de meest onbegrijpelijke ingrediënten in zitten. Wat werkt wel en wat werkt niet? Dermatoloog Menno Gaastra geeft praktische en betaalbare tips!

#22 - Zo ga je betaalbaar op wintersport

dinsdag 20 november 2018, 16:53 uur

De wintersport is doorgaans een dure vakantie, maar met de handige tips uit deze Radar Helpt hoeft een wintersportvakantie niet altijd duur uit te pakken. Bert Romani van de Nederlandse Ski Vereniging vertelt je in anderhalve minuut hoe je dat doet.

#21 - Zo onderhoud je je brillenglazen

dinsdag 13 november 2018, 10:01 uur

Meer dan 60 procent van de Nederlanders is ver- of bijziend. Je zou kunnen zeggen dat de bril het meestgedragen kledingstuk is, dus het is belangrijk dat je je bril goed onderhoudt. Opticien en oogmeetkundige Ton Juffermans geeft praktische tips.

#20 - Zo kom je van de griep af

dinsdag 6 november 2018, 15:52 uur

Ben ik verkouden of heb ik echt de griep? Helpt het als ik citroen drink / een ui naast mijn kussen leg / een borreltje drink voor het slapengaan? Is een griepprik altijd effectief? Roy Beijaert, huisarts in Maarssen en verbonden aan het Nederlandse Huisartsen Genootschap geeft antwoord!

#19 - Zo verminder jij je afvalproductie

dinsdag 30 oktober 2018, 15:22 uur

Emily Townley gaat al bijna vijf jaar bijna afvalloos door het leven. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar is dat het ook? Haar ervaringen beschrijft ze in haar blog ‘Leven zonder afval’. Ze geeft praktische tips zodat ook jij je afvalproductie kunt beperken!

#18 - Zo kom jij van je zilvervisjes af

dinsdag 23 oktober 2018, 17:36 uur

Je vindt ze vooral op vochtige plekken: zilvervisjes. Bioloog Albert Weijman vertelt hoe je zilvervisjes van papiervisjes kunt onderscheiden en hoe je voorkomt dat ze je huishouden overnemen!

#17 - Zo schep jij orde in je digitale chaos

dinsdag 16 oktober 2018, 17:14 uur

Je kent ze wel, van die mensen die met één muisklik precies dat ene bestandje of dat ene mailtje tevoorschijn kunnen toveren. De kunst van ordenen, archiveren, de juiste naam geven of weggooien. Digitale opruimcoach Karen Visser geeft praktische tips!

#16 - Zo maak jij je wc hygiënisch schoon

dinsdag 9 oktober 2018, 16:56 uur

Een stralend witte pot, zonder kalkaanslag. Schoonmaak-expert Marja Middeldorp, bekend van tv-programma ‘Hoe schoon is jouw huis’, geeft praktische tips voor het kleinste kamertje. Dure schoonmaakmiddelen overbodig!

#15 - Zo krijg jij een hoger pensioen

dinsdag 2 oktober 2018, 17:39 uur

Niet een heel sexy onderwerp, maar wel heel belangrijk: je pensioen. Hoe zorg je ervoor dat je een hoger pensioen krijgt? Jeroen Wolfsen van Moneywise legt op simpele wijze uit hoe je je pensioentekort kunt aanvullen met je lijfrentepolis.

#14 - Zo krijg jij een hygiënisch schone keuken

dinsdag 25 september 2018, 16:28 uur

Hoe lang mag je met een vaatdoekje doen? Hoe kun je het beste je afzuigkap reinigen? Hoe vaak moet je je vriezer ontdooien en hoe krijg je toch die rubbertjes van je koelkast of afwasmachine echt schoon? Rob Geus, bekend van tv-programma De Smaakpolitie, geeft alle antwoorden!

#13 - Zo herken jij een malafide webshop

dinsdag 18 september 2018, 17:15 uur

Is het te goed om waar te zijn of is het gewoon een goede deal? Dat vragen we ons allemaal wel eens af als we online shoppen. Hoe herken je een malafide webshop? Gijs van der Linden van het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting geeft praktische tips!

#12 - Zo kom jij van je smartphoneverslaving af

dinsdag 11 september 2018, 22:55 uur

In onze hand, in onze broekzak, op ons bureau, in de carkit. Onze smartphone vergezelt ons overal. Fijn om altijd bereikbaar te zijn, maar het zorgt ook voor continue afleiding en het kost ons heel veel tijd. Wil jij je smartphonegebruik minderen, maar weet je niet hoe? Luister naar de praktische tips van Wouter van Noort, schrijver van het boek ‘Is daar iemand?’ over smartphoneverslaving.

Daar sta je dan voor het wijnschap in de supermarkt. Je zoekt een lekkere wijn, maar wel voor een goede prijs. Waar moet je op letten? Wat betekent appelation controllée, wat zegt het jaartal en moet je letten op onderscheidingen? Wijnkenner Nicolaas Klei geeft antwoord!

#10 - Zo onderhandel jij over je salaris

dinsdag 28 augustus 2018, 17:10 uur

De één ziet er als een berg tegenop, de ander ziet het als een leuke sport. Psycholoog en trainer Jack van Minden schreef het boek ‘Op naar een hoger salaris’ en vertelt hoe jij over je salaris kunt onderhandelen. En nee, het argument ‘er is een CAO waar we aan moeten houden’, is geen geldig argument!

De tijd waarin we werk en vrije tijd strikt gescheiden konden houden, ligt ver achter ons. De smartphone zorgt ervoor dat we overal en altijd bereikbaar zijn. Life & Business coach Sara van Wesenbeeck vertelt hoe jij die juiste balans tussen werk en vrije tijd kunt bereiken.

#8 - Zo verbeter jij je wifi in huis

dinsdag 14 augustus 2018, 16:41 uur

Je wilt drie streepjes, maar je krijgt er met moeite eentje. Een gebrekkig wifi-signaal in huis is reden voor veel frustratie. Wout Funnekotter van techwebsite Tweakers vertelt je hoe jij je wifi-signaal kunt versterken. Waar zet je de router neer? Wat voor router kies je? Wat kun je nog meer doen om thuis snel te internetten?

#7 - Zo kom jij van je wespen af

dinsdag 7 augustus 2018, 15:51 uur

Ze zijn onlosmakelijk verbonden aan de zomer, maar hoe voorkom je dat je continu wordt lastiggevallen door een wesp? Hoe kun je ze het beste vangen? Wat te doen bij een wespenbeet? Mark Lammers, entomoloog van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Nederlandse Entomologische Vereniging, geeft praktische tips.

#6 - Zo keer jij weer gezond terug van je vakantie

dinsdag 31 juli 2018, 10:45 uur

Diarree, een apenbeet, malaria. Je kunt ziek worden tijdens je vakantie. Hoe zorg je ervoor dat je weer gezond huiswaarts keert? Huisarts Roy Beijaert vertelt je voor welke landen je vaccinaties nodig hebt, hoeveel % deet je moet smeren en of cola drinken nou wel of niet bij maag- en darmklachten helpt? Abonneer je nu op Radar Helpt, de meest praktische podcast van Nederland!

#5 - Zo voorkom je dat er bij je ingebroken wordt

dinsdag 24 juli 2018, 10:19 uur

Als je lekker op vakantie gaat, wil je natuurlijk inbrekers buiten de deur houden. Erik Peters van het Centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid geeft je bruikbare tips! Hoe goed werken waakhonden, rolluiken en beveiligingscamera’s? Abonneer je op Radar Helpt, de meest praktische podcast van Nederland!

#4 - Zo kom jij van je buxusrups af

maandag 16 juli 2018, 14:56 uur

Bijna iedere buxusbezitter heeft er last van: de buxusrups. Ze eten je buxus in hoog tempo op. Kars Veling van de Vlinderstichting weet precies hoe je ze op een diervriendelijke manier uit je buxus kunt verjagen. Abonneer je nu op de meest praktische podcast van Nederland!

#3 - Zo kom jij van je fruitvliegjes af

woensdag 11 juli 2018, 09:01 uur

Azijn, plastic folie en afwasmiddel. Daarmee kun je de perfecte fruitvliegjesval maken. Evolutionair ecoloog Bregje Wertheim vertelt je in slechts anderhalve minuut hoe je je keuken fruitvliegjesvrij maakt! Abonneer je op de meest praktische podcast van Nederland!

#2 - Zo maak jij je huis muggenvrij

dinsdag 3 juli 2018, 16:01 uur

In slechts anderhalve minuut hoor je hoe jij muggen uit je huis weert. Bart Knols, medisch entomoloog, vertelt je zijn vierstappenplan. Uiteraard hoor je ook de praktische tips van onze Radar-achterban. Abonneer je nu op de meest praktische podcast van Nederland!

#1 - Zo koop je een tweedehands auto

dinsdag 26 juni 2018, 17:13 uur

In de allereerste aflevering van Radar Helpt hoor je in anderhalve minuut hoe je een goede en betaalbare tweedehands auto koopt. Marc Klaver, autojournalist van Autoweek, geeft praktische tips. Uiteraard hoor je ook de ervaringen van onze Radar achterban!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1