appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Radar Helpt

In de podcast Radar Helpt krijg je in slechts anderhalve minuut praktische tips die jouw leven gemakkelijker maken.

Podcast afleveringen

#25 Zo bereid je een gemakkelijk en betaalbaar kerstdiner

dinsdag 11 december 2018, 16:45 uur

Download

Het moet lekker zijn én feestelijk. Het koken van een kerstdiner geeft veel mensen stress. Helemaal niet nodig, vindt topkok Pierre Wind. Wees creatief met de producten die nog in je keukenkastje liggen!

#24 Zo krijg jij voldoende vitamines binnen

dinsdag 4 december 2018, 10:00 uur

Download

Als je gezond eet en gezond leeft, is het dan nodig om daarnaast extra vitamines te slikken? En zo ja, welke dan, en zijn er verschillen in kwaliteit? Voedingswetenschapper Renger Witkamp van de Wageningen Universiteit heeft antwoord op al deze vragen!

#23 Zo krijg je een stralende, gezonde huid

dinsdag 27 november 2018, 13:01 uur

Download

Met dure crèmes smeren waar de meest onbegrijpelijke ingrediënten in zitten. Wat werkt wel en wat werkt niet? Dermatoloog Menno Gaastra geeft praktische en betaalbare tips!

#22 Zo ga je betaalbaar op wintersport

dinsdag 20 november 2018, 16:53 uur

Download

De wintersport is doorgaans een dure vakantie, maar met de handige tips uit deze Radar Helpt hoeft een wintersportvakantie niet altijd duur uit te pakken. Bert Romani van de Nederlandse Ski Vereniging vertelt je in anderhalve minuut hoe je dat doet.

#21 Zo onderhoud je je brillenglazen

dinsdag 13 november 2018, 10:01 uur

Download

Meer dan 60 procent van de Nederlanders is ver- of bijziend. Je zou kunnen zeggen dat de bril het meestgedragen kledingstuk is, dus het is belangrijk dat je je bril goed onderhoudt. Opticien en oogmeetkundige Ton Juffermans geeft praktische tips.

#20 Zo kom je van de griep af

dinsdag 6 november 2018, 15:52 uur

Download

Ben ik verkouden of heb ik echt de griep? Helpt het als ik citroen drink / een ui naast mijn kussen leg / een borreltje drink voor het slapengaan? Is een griepprik altijd effectief? Roy Beijaert, huisarts in Maarssen en verbonden aan het Nederlandse Huisartsen Genootschap geeft antwoord!

#19 Zo verminder jij je afvalproductie

dinsdag 30 oktober 2018, 15:22 uur

Download

Emily Townley gaat al bijna vijf jaar bijna afvalloos door het leven. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar is dat het ook? Haar ervaringen beschrijft ze in haar blog ‘Leven zonder afval’. Ze geeft praktische tips zodat ook jij je afvalproductie kunt beperken!

#18 Zo kom jij van je zilvervisjes af

dinsdag 23 oktober 2018, 17:36 uur

Download

Je vindt ze vooral op vochtige plekken: zilvervisjes. Bioloog Albert Weijman vertelt hoe je zilvervisjes van papiervisjes kunt onderscheiden en hoe je voorkomt dat ze je huishouden overnemen!

#17 Zo schep jij orde in je digitale chaos

dinsdag 16 oktober 2018, 17:14 uur

Download

Je kent ze wel, van die mensen die met één muisklik precies dat ene bestandje of dat ene mailtje tevoorschijn kunnen toveren. De kunst van ordenen, archiveren, de juiste naam geven of weggooien. Digitale opruimcoach Karen Visser geeft praktische tips!

#16 Zo maak jij je wc hygiënisch schoon

dinsdag 9 oktober 2018, 16:56 uur

Download

Een stralend witte pot, zonder kalkaanslag. Schoonmaak-expert Marja Middeldorp, bekend van tv-programma ‘Hoe schoon is jouw huis’, geeft praktische tips voor het kleinste kamertje. Dure schoonmaakmiddelen overbodig!

#15 Zo krijg jij een hoger pensioen

dinsdag 2 oktober 2018, 17:39 uur

Download

Niet een heel sexy onderwerp, maar wel heel belangrijk: je pensioen. Hoe zorg je ervoor dat je een hoger pensioen krijgt? Jeroen Wolfsen van Moneywise legt op simpele wijze uit hoe je je pensioentekort kunt aanvullen met je lijfrentepolis.

#14 Zo krijg jij een hygiënisch schone keuken

dinsdag 25 september 2018, 16:28 uur

Download

Hoe lang mag je met een vaatdoekje doen? Hoe kun je het beste je afzuigkap reinigen? Hoe vaak moet je je vriezer ontdooien en hoe krijg je toch die rubbertjes van je koelkast of afwasmachine echt schoon? Rob Geus, bekend van tv-programma De Smaakpolitie, geeft alle antwoorden!

#13 Zo herken jij een malafide webshop

dinsdag 18 september 2018, 17:15 uur

Download

Is het te goed om waar te zijn of is het gewoon een goede deal? Dat vragen we ons allemaal wel eens af als we online shoppen. Hoe herken je een malafide webshop? Gijs van der Linden van het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting geeft praktische tips!

#12 Zo kom jij van je smartphoneverslaving af

dinsdag 11 september 2018, 22:55 uur

Download

In onze hand, in onze broekzak, op ons bureau, in de carkit. Onze smartphone vergezelt ons overal. Fijn om altijd bereikbaar te zijn, maar het zorgt ook voor continue afleiding en het kost ons heel veel tijd. Wil jij je smartphonegebruik minderen, maar weet je niet hoe? Luister naar de praktische tips van Wouter van Noort, schrijver van het boek ‘Is daar iemand?’ over smartphoneverslaving.

#11 Zo herken jij een goede, betaalbare wijn in de supermarkt

dinsdag 4 september 2018, 15:42 uur

Download

Daar sta je dan voor het wijnschap in de supermarkt. Je zoekt een lekkere wijn, maar wel voor een goede prijs. Waar moet je op letten? Wat betekent appelation controllée, wat zegt het jaartal en moet je letten op onderscheidingen? Wijnkenner Nicolaas Klei geeft antwoord!

#10 Zo onderhandel jij over je salaris

dinsdag 28 augustus 2018, 17:10 uur

Download

De één ziet er als een berg tegenop, de ander ziet het als een leuke sport. Psycholoog en trainer Jack van Minden schreef het boek ‘Op naar een hoger salaris’ en vertelt hoe jij over je salaris kunt onderhandelen. En nee, het argument ‘er is een CAO waar we aan moeten houden’, is geen geldig argument!

#9 Zo vind jij de perfecte balans tussen werk en vrije tijd

dinsdag 21 augustus 2018, 16:32 uur

Download

De tijd waarin we werk en vrije tijd strikt gescheiden konden houden, ligt ver achter ons. De smartphone zorgt ervoor dat we overal en altijd bereikbaar zijn. Life & Business coach Sara van Wesenbeeck vertelt hoe jij die juiste balans tussen werk en vrije tijd kunt bereiken.

#8 Zo verbeter jij je wifi in huis

dinsdag 14 augustus 2018, 16:41 uur

Download

Je wilt drie streepjes, maar je krijgt er met moeite eentje. Een gebrekkig wifi-signaal in huis is reden voor veel frustratie. Wout Funnekotter van techwebsite Tweakers vertelt je hoe jij je wifi-signaal kunt versterken. Waar zet je de router neer? Wat voor router kies je? Wat kun je nog meer doen om thuis snel te internetten?

#7 Zo kom jij van je wespen af

dinsdag 7 augustus 2018, 15:51 uur

Download

Ze zijn onlosmakelijk verbonden aan de zomer, maar hoe voorkom je dat je continu wordt lastiggevallen door een wesp? Hoe kun je ze het beste vangen? Wat te doen bij een wespenbeet? Mark Lammers, entomoloog van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Nederlandse Entomologische Vereniging, geeft praktische tips.

#6 Zo keer jij weer gezond terug van je vakantie

dinsdag 31 juli 2018, 10:45 uur

Download

Diarree, een apenbeet, malaria. Je kunt ziek worden tijdens je vakantie. Hoe zorg je ervoor dat je weer gezond huiswaarts keert? Huisarts Roy Beijaert vertelt je voor welke landen je vaccinaties nodig hebt, hoeveel % deet je moet smeren en of cola drinken nou wel of niet bij maag- en darmklachten helpt? Abonneer je nu op Radar Helpt, de meest praktische podcast van Nederland!

#5 Zo voorkom je dat er bij je ingebroken wordt

dinsdag 24 juli 2018, 10:19 uur

Download

Als je lekker op vakantie gaat, wil je natuurlijk inbrekers buiten de deur houden. Erik Peters van het Centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid geeft je bruikbare tips! Hoe goed werken waakhonden, rolluiken en beveiligingscamera’s? Abonneer je op Radar Helpt, de meest praktische podcast van Nederland!

#4 Zo kom jij van je buxusrups af

maandag 16 juli 2018, 14:56 uur

Download

Bijna iedere buxusbezitter heeft er last van: de buxusrups. Ze eten je buxus in hoog tempo op. Kars Veling van de Vlinderstichting weet precies hoe je ze op een diervriendelijke manier uit je buxus kunt verjagen. Abonneer je nu op de meest praktische podcast van Nederland!

#3 Zo kom jij van je fruitvliegjes af

woensdag 11 juli 2018, 09:01 uur

Download

Azijn, plastic folie en afwasmiddel. Daarmee kun je de perfecte fruitvliegjesval maken. Evolutionair ecoloog Bregje Wertheim vertelt je in slechts anderhalve minuut hoe je je keuken fruitvliegjesvrij maakt! Abonneer je op de meest praktische podcast van Nederland!

#2 Zo maak jij je huis muggenvrij

dinsdag 3 juli 2018, 16:01 uur

Download

In slechts anderhalve minuut hoor je hoe jij muggen uit je huis weert. Bart Knols, medisch entomoloog, vertelt je zijn vierstappenplan. Uiteraard hoor je ook de praktische tips van onze Radar-achterban. Abonneer je nu op de meest praktische podcast van Nederland!

#1 Zo koop je een tweedehands auto

dinsdag 26 juni 2018, 17:13 uur

Download

In de allereerste aflevering van Radar Helpt hoor je in anderhalve minuut hoe je een goede en betaalbare tweedehands auto koopt. Marc Klaver, autojournalist van Autoweek, geeft praktische tips. Uiteraard hoor je ook de ervaringen van onze Radar achterban!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1