appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Peachez

Peachez is een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis.

Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez. Er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen met Toneelgroep Maastricht deze 3-delige reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis, gebaseerd op de gelijknamige roman van Ilja Leonard Pfeijffer.

Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer
Spel: Porgy Franssen, Maartje van de Wetering
Script en theaterregie: Michel Sluysmans
Editor: Kees Kroot
Podcastregie: Marijke van der Molen
Productie: Palentino Media i.s.m Toneelgroep Maastricht voor NTR

Podcast afleveringen

#1 - Wie is Sarah Peachez?

zaterdag 6 juni 2020, 08:00 uur

Een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis.
Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een email krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez. Er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee.
Dit is aflevering 1 van 3.

#2 - Is Sarah Peachez je echte naam?

zaterdag 6 juni 2020, 08:00 uur

Bij herlezing van de email van Sarah bleek deze met de beste wil van de wereld voor geen enkele andere interpretatie vatbaar en laat Sarah de professor alleen, zodat hij ongestoord samen met haar kan zijn.
Dit is de 2e aflevering van drie.

#3 - Een unieke kans!

zaterdag 6 juni 2020, 08:00 uur

De professor neemt een besluit. De moeilijkste die hij ooit heeft moeten nemen door het glibberige pad van de onvoorzichtigheid te kiezen.
Dit is de laatste van 3 afleveringen.

Trailer

donderdag 4 juni 2020, 08:00 uur

Een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis
De NTR presenteert een driedelige podcast naar de succesvolle voorstelling Peachez van Toneelgroep Maastricht. Volgens Elsevier: ‘beste voorstelling van het jaar’. De podcast is een bewerking van Michel Sluysmans naar het boek Ilja Leonard Pfeijffers succesroman Peachez, een romance (2017) die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.

Michel Sluysmans: “Door de sluiting van de theaters vanwege de corona-crisis werd Toneelgroep Maastricht gedwongen om andere podia te zoeken om haar verhalen over het voetlicht te brengen. In de NTR hebben we waardevolle partner gevonden die het mogelijk maakten een podcast te maken van onze voorstelling Peachez.”

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1