NOS op 3 Tech Podcast
NOS

Arjen Fortuin: "De dusdanige opborrelende kritiek moet onmiddellijk weggedrukt worden"

  1. Podcastschevron right
  2. NOS op 3 Tech P ...chevron right
  3. Arjen Fortuin: "De dusdanige opborrelende kritiek moet onmiddellijk weggedrukt worden"

di 1 november 2022

Aan tafel zitten Arjen Fortuin, Arjan Snijders en Spraakmaker Erik Scherder

Het Mediamoment van Snijders gaat over 3 voor 12 van de VPRO. Het radioprogramma mag blijven en besteed aandacht aan nieuwe muziek. Wordt er goed geluisterd naar 3 voor 12? Is het een icoon dat we inderdaad moeten koesteren?
Snijders: "De gidsfunctie die radio vroeger had is wel veranderd"

Fortuins Mediamoment is positief nieuws: de grote poëzieprijs blijft bestaan. Het is een prijs voor de beste dichtbundel van het jaar. Door een nieuwe sponsor kan het blijven bestaan. Wie is de nieuwe sponsor? Fortuin vindt het een hele mooie combinatie...

Gisteren werd de Sonja Barend Award uitgereikt aan de Nieuwsuur-presentatrice Marielle Tweebeke voor haar interview met Zelensky. De genomineerde interviews verschillen erg onderling, is het niet appels met peren vergelijken? En dit jaar valt het op, het zijn veel persoonlijke gesprekken. Win je sneller met een hele bekende gast?
Fortuin: "Het was bijna een heiligverklaring"

En met de overname van Elon Musk lijken veel mensen over te stappen naar Mastodon. Het heeft alleen al afgelopen weekend 71.000 nieuwe gebruikers. Snijders en Fortuin zijn het avontuur al aangegaan en de afwezigheid van reclame bevalt hen wel. Wat is er meer veranderd? En is dit een blijvertje? 
Snijders: "Je bent je meer bewust van de eigenaren van het platform"

We eindigen met een Russische televisieshow. Een psycholoog zegt vanuit het niets dat het wreed en sadistisch is hoe Rusland de Oekraïense infrastructuur aanvalt. De presentator noemt hem aandachtziek. Meerdere gasten vielen bij, toont het aan dat er meer weerstand komt?
Fortuin: "Ik maak me weinig illusies over de onderdrukkende kracht van Poetin"