appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

De NOS op 3 Tech Podcast praat je elke week bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16:30 uur een nieuwe aflevering!

De rol van sociale media bij de bestorming van het Capitool

donderdag 7 januari 2021, 17:30 uur

0:00 De podcast van vandaag staat voor een groot deel in het teken van de gebeurtenissen in Amerika gisteren, waar Trump-aanhangers het Capitool bestormden.

4:39 De bestorming blijkt open en bloot te zijn besproken en voorbereid op sociale media. Hoe kan het dat de politie toch zo overvallen was?

7:48 Het duurde lang voordat President Trump zijn aanhangers opriep om terug naar huis te gaan. En zelfs dat deed hij met een dubbele boodschap, via social media. Het leverde hem een tijdelijke schorsing op onder meer Twitter op en zwengelt opnieuw de discussie aan over hoe techbedrijven met Trump om moeten gaan. Nu in de laatste dagen van zijn presidentschap, maar ook straks na 20 januari als hij weer een gewone burger is.

** Na de opname van de podcast werd bekend dat de accounts van Trump op Facebook en Instagram nog minstens twee weken geblokkeerd blijven tot na de inauguratie van Joe Biden. **

20:59 We nemen afscheid van Adobe Flash, de browser-plugin die jarenlang zorgde voor interactieve animaties en spelletjes, maar ook voor een hoop beveiligingsproblemen.

31:53 Tips

Leestips van Nando:
https://www.nytimes.com/2021/01/06/us/politics/capitol-mob-trump-supporters.html
https://www.buzzfeednews.com/article/janelytvynenko/trump-rioters-planned-online?scrolla=5eb6d68b7fedc32c19ef33b4

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1