appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

NOS op 3 Tech Podcast

De NOS op 3 Tech Podcast praat je elke week bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16:30 uur een nieuwe aflevering!

Podcast afleveringen

NOS op 3 Tech Podcast: Een fix voor trage oude iPhones en emoji-spraakverwarring

Download

0:00 Oudere iPhones worden slomer in nieuwe versies van iOS. Apple doet dit om de batterij te sparen, maar als je wil kan je die vertraging binnenkort uitschakelen. 07:10 Op zijn nieuwe site laatjeniethackmaken.nl geeft techjournalist Daniël Verlaan een heleboel tips waardoor je kan voorkomen dat je gehackt wordt. 17:26 Emoji's zijn niet weg te denken uit al onze online communicatie. Niet alle culturen geven dezelfe betekenis aan emoji’s, en dat kan leiden tot spraakverwarring. 25:25 Na de cinnamon challenge, en de choking challenge, is er in Amerika een nieuw gevaarlijke rage die viraal gaat op internet.

Appcontract vóór je seks hebt & de race om thuisassistenten

Download

En ook appbouwers volgen discussies over seksueel machtsmisbruik. Legalfling wil ervoor zorgen dat je voordat je ja tegen seks zegt, eerst samen een contract tekent over wat je wel en wat je niet wilt. Hoe werkt dit? Op CES, de grootste techbeurs van Amerika, is de race om de thuisassistenten losgebarsten. Maar wie gaat ons leven het makkelijkst maken, die van Amazon of Google? Hoe leuk het ook klinkt, die slimme apparaten hebben ook een keerzijde: privacy en veiligheid. De Cyber Security Raad is bezorgd over the Internet of Things en stuurde vandaag een brief naar de minister van justitie. Waar waarschuwen ze voor? Presentator: Jonna ter Veer Gasten: Nando Kasteleijn, Joost Schellevis, Arnold Daniëls en Rick Schmitz

NOS op 3 Tech Podcast: Een ernstig beveiligingslek in vrijwel alle computers en smartphones

Download

0:00 Spectre en Meltdown zijn de namen van twee grote kwetsbaarheden die zijn ontdekt in moderne processoren. Vrijwel alle computers en smartphones lopen hierdoor gevaar. 11:15 Amazon werkt aan een apparaat dat online kleding shoppen een stuk makkelijker moet maken. Is dit de ultieme oplossing voor mensen die niet van shoppen houden? 18:38 Spotify heeft een miljardenclaim aan de broek hangen. Als ze die rechtszaak verliezen zou dat grote gevolgen kunnen hebben voor Spotify en streamingdiensten in het algemeen.

NOS op 3 Jaaroverzicht 2017

Download

Dieuwke Teertstra en Michiel Veenstra nemen je mee door het nieuws en de muziek van 2017.

Podcast: Slim slipje en een mental health game voor scholieren

Download

Hoe kan je met een game ingewikkelde gevoelens bespreekbaar maken bij scholieren? Moet je je kerstbonus in bitcoins steken? En wat doet een chip in een vrouwenslip?

NOS op 3 Tech Podcast: Disney betaalt 50 miljard voor Fox en Spotify wil hulp van EU

Download

1:04 Walt Disney heeft voor meer dan 50 miljard dollar 21st Century Fox overgenomen. Wat betekent dat voor de industrie? 8:52 In Amerika wordt vandaag gestemd over het afschaffen van de netneutraliteitsregels. We leggen je uit hoe dat zit. 16:37 Een aantal bedrijven, waaronder Spotify en Deezer, willen hulp van de Europese Commissie in de concurrentiestrijd met grote bedrijven als Amazon en Apple.

Techpodcast 7dec

Download

Een bizarre roof: hackers hebben mogelijk 50 miljoen euro aan bitcoins gestolen. En met welke tech-banen ga je goud geld verdienen? je hoort het in de NOS op 3 Tech Podcast. Met gast-presentator Jonna ter Veer.

NOS op 3 Tech Podcast: Een Apple-beveiligingsblunder en de man die Trump offline haalde op Twitter

Download

01:05 Nadat vorige week de grote schoonmaak begon, heeft Youtube inmiddels 150.000 ongepaste 'kinderfilmpjes' verwijderd. 04:00 Er blijkt een enorm beveiligingslek in MacOS te zitten, het besturingssysteem van Apple computers. Dit is pijnlijk voor Apple, aangezien zij een veilig imago hebben. 10:33 Snapchat heeft zijn langverwachte nieuwe layout onthuld, waarmee ze een breder publiek willen bereiken. Gaat dit lukken? 15:10 Een van Snapchats bekendste functies is stories, en en er is nóg een sociaal platform dat deze functie gaat kopiëren. 19:58 Begin november was het twitteraccount van Donald Trump korte tijd uit de lucht. Degene die daar verantwoordelijk voor was heeft zich bekendgemaakt en een interview gegeven.

NOS op 3 Tech Podcast: Elsagate en een robot die je helpt met slapen

Download

0:00 Youtube onderneemt actie tegen Elsagate, een verzamelnaam voor duizenden verontrustende en ongepaste kindervideo’s op Youtube. Hierin zie je bijvoorbeeld bekende tekenfilmfiguurtjes die worden gemarteld, maar ook volwassenen die samen met kinderen ongepaste handelingen uitvoeren. 13:50 Een startup van oud-studenten van de TU Delft werkt aan een slaaprobot die je kan helpen als je leidt aan slapeloosheid. Via crowdsourcing hebben ze binnen een paar dagen hun beoogde investering opgehaald. 25:40 Koop niet zomaar spullen via Facebook of Instagram, want niet iedereen is te vertrouwen, waarschuwt de autoriteit consument en markt.

NOS op 3 Tech Podcast: Snapchats identiteitscrisis en technische problemen met de nieuwe iPhones

Download

0:00 Koop je een telefoon van rond de 1000 euro, dan verwacht je natuurlijk dat die zonder problemen werkt. Maar meerdere eigenaren van de nieuwe iPhone X en de Google Pixel 2 XL hebben last van technische problemen. 7:00 Er is een duivels nieuwe spelletje voor je iPhone: Lies. Het is een quiz over gênante feitjes, met de pikante slogan: this game ends friendships. 12:30 Snapchat heeft het moeilijk. De app was een tijd lang het hipste jongtje van de klas, maar het lukt maar niet om genoeg nieuwe gebruikers te trekken om de aandeelhouders tevreden te houden. Het bedrijf overweegt de app drastisch te veranderen.

NOS op 3 Tech Podcast: Harry Potter in augmented reality en de Xbox One X

Download

0:00 Uber is hard op weg om vliegende taxi's te ontwikkelen. Da's een van de aankondigingen die deze week werd gedaan op de Web Summit in Portugal. Da's een grote conferentie waar zowel bedrijven als politici op af kwamen. 7:00 Sinds een half jaar is het lastiger geworden om een mobieltje op afbetaling te kopen, en kan je mobiele abonnement effect hebben op je hypotheek. Sindsdien kopen we anders onze telefoons. 14:00 Het is een spannende week voor console-gamers. De Xbox One X is eindelijk te koop. Het is de nieuwste spelcomputer van Microsoft, en de krachtigste console ooit gemaakt. 23:30 Begin je Pokemon Go een beetje zat te worden? Goed nieuws, de makers van dat spel werken aan een nieuwe augmented realitygame, die helemaal draait om Harry Potter.

NOS op 3 Tech Podcast: Series bingeracen en techbedrijven op het matje

Download

0:00 Google, Facebook en Twitter moesten deze week op het matje komen in het Amerikaanse parlement. Ze werden gehoord over de Russische inmenging met de Amerikaanse verkiezingen. 10:00 Heb jij wel eens een serie gebingeraced? Da’s zeg maar de overtreffende trap van bingewatchen. Iris van het NOS-youtubekanaal Mashup liet zich 24 uur opsluiten om non-stop series te kijken en vertelt of dat een aanrader is. 17:55 Het aantal Phishingsites dat bekende Nederlandse bedrijven nadoet is het afgelopen jaar flink gestegen.

NOS op 3 Tech Podcast: Nepmailtjes namens het kabinet en maken lootboxes games kapot?

Download

0:00 Deze week was er een hoop ophef over de email-veiligheid van politici en overheidsdiensten. Wij leggen uit hoe het nou echt zit met die gevaren en wat ertegen te doen is. 7:24 Een hoop gamenieuws deze week. Ontwikkelaars van games zoeken steeds naar nieuwe manieren om geld te verdienen aan hun spellen. Een omstreden mechanisme zijn lootboxes, waar steeds meer kritiek op komt. 15:24 De Microsoft Kinect was 7 jaar geleden een revolutionaire accessoire waarmee je je hele lichaam als controller kon gebruiken bij games. Het grote succes bleef echter uit en nu stoppen ze er maar helemaal mee. 20:00 Deze week komt Mario Oddysey uit. Het nieuwste Mariospel waar fans lang naar uit hebben gekeken. 23:00 NLziet, het terugkijkplatform van de NPO, RTL en SBS laat je vanaf nu ook live televisiekijken. Worden ze hiermee een gevaarlijke concurrent van de traditionele kabelbedrijven?

NOS op 3 Tech Podcast: Verzekerd tegen ransomware en hoe groen is jouw telefoon?

Download

0:00 Ons online leven zit vol gevaren als virussen, phishing, ransomware en noem maar op. En als je daardoor getroffen wordt kan dat je een hoop geld kosten. Daarom komt een grote verzekeraar nu met een 'cyberpolis' voor consumenten. 07:53 Sta jij wel eens stil bij hoe duurzaam jouw telefoon wordt gemaakt? Milieu-organisatie Greenpeace in ieder geval wel. Zij hebben de 17 grootste techbedrijven langs de groene meetlat gelegd. 18:28 In de Canadese stad Toronto komt een nieuwe futuristische wijk waar allerlei nieuwe slimme snufjes uitgeprobeerd mogen worden. En drie keer raden welk bedrijf dat gaat bouwen.

NOS op 3 Tech Podcast: De techplannen van het kabinet Rutte III en afscheid van Windows Phone

Download

0:00 Het kabinet Rutte III gaat bijna aan de slag. Wat staat er in het regeerakkoord op het gebied van tech en cybersecurity? 12:11 Facebook-baas Mark Zuckerberg wil één miljard mensen aan de VR krijgen. Gisteren kondigde hij de Oculus Go aan. Een goedkope VR-headset waar je geen telefoon of pc voor nodig hebt. 21:35 We nemen afscheid van Windows Phone. Dit mobiele besturingssysteem was ooit marktleider en wordt nu opgegeven door Microsoft.

NOS op 3 Tech Podcast: Nieuwe Google gadgets en de toekomst van radio

Download

0:00 Google kennen we natuurlijk van hun slimme online-diensten, maar het bedrijf brengt ook steeds fysieke producten op de markt. Deze week presenteerde ze een hoop nieuwe gadgets, waaronder een telefoon en oordopjes die live gesprekken kunnen vertalen. 10:30 In de zoektocht naar de vermiste Anne Faber heeft de politie haar route kunnen nagaan via gegevens van haar telefoon. Maar hoe werkt dat eigenlijk? 15:13 En het is de week van de digitale radio, en daarom kijken we naar innovaties op het gebied van digitale radio, podcasts en on-demand audio.

NOS op 3 Tech Podcast: IKEA Place en stakende stemacteurs

Download

0:00 Apple zet vol in op augmented reality. Ze geven ontwikkelaars handige hulpmiddelen om augmented reality in hun apps te verwerken. En een van de leukste voorbeelden daarvan is een nieuwe app van IKEA, waarmee je kan kijken hoe die ene stoel of bank past in jouw huis. 10:45 Een langlopend conflict in de game-industrie lijkt te zijn opgelost. Bijna een jaar hebben Amerikaanse stemacteurs voor videogames gestaakt, omdat ze betere contracten willen. Deze week eindigde die staking, maar zijn ze erop vooruit gegaan? 19:38 En we blikken terug op de eerste zomer waarin je onbeperkt kon internetten in andere EU landen. Is hier veel gebruik van gemaakt? En als je altijd verbonden bent, hoe zorg je dan dat je op vakantie los komt van je dagelijkse leven?

NOS op 3 Tech Podcast: Nepaccounts op Instagram en een film over cyberpesten

Download

0:00 De collega's van Mashup doken in de schimmige wereld achter Instagram modellen. Er zijn veel mensen die geld (proberen te) verdienen als social influencer, maar niet iedereen heeft zin om jaren te werken om publiek op te bouwen. Er blijken verschillende manieren te zijn om snel 'populair' te worden. 11:34 Als je internet op een iPhone of iPad is het dankzij de nieuwste iOS update moeilijker voor reclamebedrijven om je te volgen. Goed nieuws, denk je misschien, maar niet iedereen is daar even blij mee. 16:28 Het is de week tegen petsen, en op het Nederlands Filmfestival gaat een heel bijzondere film over online pesten in première. Hij heet Tagged, en het verhaal wordt verteld vanuit de telefoon van een meisje van 14. Regisseur Martijn Winkler is bij ons te gast.

NOS op 3 Tech Podcast: Een telefoon van 1159 euro en VS boycot Russische antivirusmaker

Download

0:00 We blikken terug op de najaarspresentatie van Apple met 3FM-DJ en Applekenner Michiel Veenstra. En vragen ons af wie er bijna twaalfhonderd euro over heeft voor een nieuwe iPhone. 14:45 Youtube probeert schokkende video's van de oorlog in Syrië zo snel mogelijk offline te halen, maar mensenrechtenorganisaties, en zelfs de Verenigde Naties, zijn daar bezorgd over. Want daarmee verdwijnt ook bewijsmateriaal waarmee terroristen vervolgd kunnen worden. 23:04 De Amerikaanse overheid mag geen antivirusprogramma’s meer gebruiken van het Russische bedrijf Kaspersky, omdat ze die niet vertrouwen. Ze zijn bang voor Russische achterdeurtjes, maar is die angst terecht?

NOS op 3 Tech Podcast: films maken met je mobiel en onhoorbaar klooien met Siri

Download

0:00 ​Om een film te maken heb je al lang geen grote peperdure camera's meer nodig, met je mobieltje kom je ook een heel eind. In Hilversum zijn deze week de ​Mobile Movie Days, een filmfestival voor films die met een mobieltje zijn gemaakt. 10:10 Ophef op social media deze week over stiekeme cameraatjes in reclamezuilen op stations. Deze apparaatjes houden bij hoeveel mensen naar de reclameposter kijken. Maar wat registreren die camera's precies, en wat gebeurt er met die informatie? 18:06 Digitale assistenten zoals Siri, Google Home en Amazon Echo blijken te luisteren naar instructies die jij en ik niet eens kunnen horen. Hiermee zouden slimme hackers je telefoon kunnen overnemen.

NOS op 3 Tech Podcast: Is de politieaanpak van illegale marktplaatsen op het dark web effectief?

Download

0:00 Anderhalve maand geleden maakte de politie bekend dat ze samen met de FBI twee zwarte markten op het dark web hadden opgerold en allerlei gegevens van gebruikers hebben verzameld. Wat is er sindsdien gebeurd op het dark web, en is dit een succesvolle aanpak? 14:22 In Berlijn begint deze week de IFA, de grootste consumenten-elektronicabeurs van Europa. Wat zijn de hoogtepunten? 21:15 Heb je een Android-telefoon? Dan moet je vaak lang wachten op belangrijke beveiligingsupdates, waardoor je kwetsbaar bent voor malware en hacks. Waarom is duurt het vaak zo lang?

NOS op 3 Tech Podcast: De nieuwe aftapwet en robots leren aanraken

Download

0:00 De nieuwe aftapwet is aangenomen door de Eerste Kamer. Wij vertellen je wat dat voor jou betekent. 09:50 Sociale robots komen eraan, maar hoe zorg je dat voorbeeld een robothondje of een thuishulprobot het verschil herkent tussen een aai en een tik? Onze gast is onlangs gepromoveerd op dat onderwerp. 20:25 De iPhone 8 komt eraan, maar in het geruchtencircuit wordt gefluisterd dat Apple moeite heeft om alles op tijd af te krijgen, en er wordt zelfs gesproken over paniek achter de schermen.

NOS op 3 Tech Podcast: Hoe maak je kinderen computerwijs en Youtube-money

Download

0:00 Op welke leeftijd moet je beginnen met kinderen voorlichten over de risico’s van internet en sociale media, en hoe doe je dat? 13:19 Snapchat heeft weer wat nieuws. Met Snap Maps kan je zien waar je vrienden zijn. Is dat handig of een beetje creepy? 17:55 Youtubers zijn de popsterren van deze tijd. Maar hoeveel verdienen de bekende grote Nederlandse youtube-sterren nou eigenlijk met hun video’s?

NOS op 3 Tech Podcast: hiep hiep hoera voor de iPhone en een nieuwe wereldwijde virusuitbraak

Download

0:00 De wereld werd opnieuw opgeschrikt door een cyberaanval die veel bedrijven en instanties lamlegde. In eerste instantie leek het virus op ransomware, maar in de loop van de week werd dat toch anders. 12:17 Google heeft van de Europese commissie een boete van bijna 2,5 miljard euro gekregen omdat ze vals zouden hebben gespeeld met Google Shopping. Maakt zo'n boete indruk op Google? 18:19 Nederlanders downloaden minder vaak illegaal muziek en films dan een paar jaar geleden. 23:17 Hoera, de iPhone blaast vandaag 10 kaarsjes uit! Op 29 juni 2007 was de allerleerste iPhone voor het eerst te koop in Amerika. En de rest is geschiedenis.

NOS op 3 Tech Podcast: Betalen met je ring en een nieuwe Europese privacywet

Download

0:00 Bedrijven kunnen vanaf volgend jaar flinke boetes krijgen als ze slordig omgaan met data van gebruikers, maar het blijkt dat veel bedrijven nog helemaal niet klaar zijn voor deze nieuwe regels. 12:53 Contactloos pinnen is lekker makkelijk, maar je moet nog wel elke keer helemaal je portemonnee en pinpas pakken. Om dit leed te verzachten komt ABN Amro met een ring waarmee je kleine bedragen kunt afrekenen. Wie van de tafelgasten zit hierop te wachten? 19:13 Indiase vrouwen zijn vaak terughoudend met het plaatsen van foto's op Facebook. Het sociale netwerk introduceerde deze week nieuwe functies om het platform aantrekkelijker te maken voor deze vrouwen.

NOS op 3 Tech Podcast: De grootste gamebeurs ter wereld en walvissnot

Download

0:00 Het is een spannende week voor gamers over de hele wereld, want de E3 is weer bezig. Dat is de grootste gamebeurs van de wereld waar heleboel nieuwe spellen worden aangekondigd en gespeeld. Wij vatten het belangrijkste nieuws voor je samen. 15:45 Wetenschappers gebruiken drones om snot van walvissen op te vangen. Je kan uit snot namelijk allerlei informatie over deze bedreigde dieren vissen. 22:30 Vandaag is in de hele EU het nieuwe roamen ingegaan. Hierdoor kun je in andere Europese landen bellen en internetten zonder bij te betalen. Je kunt deze podcast dus gewoon luisteren aan het Spaanse strand.

NOS op 3 Tech Podcast: Jelmer racet met drones

Download

Presentatie: Roel van Niekerk. Gasten: Nando Kasteleijn, Joost Schellevis en dronepiloot Jelmer de Boer

NOS op 3 Tech Podcast: Gaan zelfrijdende auto's banen kosten en pesten in online games

Download

0:00 Zelfrijdende auto’s gaan een enorme vlucht nemen, verwacht onze gast Vivianne Bendermacher van Techionista.com. Maar wie worden nou echt de pioniers van de autotoekomst, en welke banen komen op de tocht te staan als de zelfrijdende auto doorbreekt? 15:20 Bij online games gaat het vaak fanatiek aan toe en ook in de chatboxen bij populaire spellen wordt soms flink gescholden… Maar waar ligt de grens tussen fanatiek zijn en het pesten van je medespelers? 26:38 Ben je medeplichtig aan haatzaaien als je een comment liket? Een Zwitserse rechter vindt van wel en veroordeelde een Facebookgebruiker tot 5000 euro boete.

NOS op 3 Tech Podcast: Alles wat je moet weten over Wannacry en andere ransomware

Download

Deze week was er één verhaal dat al het technieuws domineerde, en dat was de uitbraak van de 'Wannacry' ransomware. Honderdduizenden computers in 150 landen raakten besmet met deze gijzelsoftware. Onder andere ziekenhuizen konden geen operaties uitvoeren omdat hun systemen platlagen. Tijd dus om alles op een rijtje te zetten: in deze aflevering hoor je alles wat je moet weten over ransomware.

NOS op 3 Tech Podcast: Is een enkelband te hacken en dakpannen van Tesla

Download

0:00 Is Uber nou een techbedrijf of een taxibedrijf? Die vraagt ligt nu bij de hoogste Europese rechter en kan bepalend zijn voor de toekomst van het bedrijf. 08:40 Vorig jaar hebben 35 criminelen hun enkelband doorgeknipt om zo te ontsnappen. Hoe werkt een enkelband eigenlijk, en zijn die dingen te hacken? 17:18 Deze week werden de eerste kwartaalcijfers van Snapchat bekend gemaakt, sinds het moederbedrijf naar de beurs ging. En het gaat niet zo lekker. 24:51 Vanaf volgend jaar kun je niet alleen een Tesla vóór je huis hebben staan, maar ook óp je huis. Het bedrijf brengt namelijk zonnepanelen op de markt die eruit zien als gewone dakpannen.

NOS op 3 Tech Podcast: Waar blijft die glasvezel nou en een social media nachtmerriescenario

Download

0:00 Glasvezel is de grote belofte voor supersnel internet, maar toch gaat de opkomst ervan in Nederland niet zo snel, hoe komt dat? 12:00 Facebook gaat duizenden extra mensen inhuren om (live) video's van gebruikers in te gaten te houden. Aanleiding zijn twee moorden die op Facebook te zien waren. 21:08 Volgende week gaat de verfilming van het boek De Cirkel in première. Hierin zie je hoe sociale media een totaal nachtmerriescenario kunnen worden. Hoe realistisch zijn de film en het boek?

NOS op 3 Tech Podcast: De jacht op criminelen en de snode plannen van Spotify

Download

Deze week praten we over Politielab, een spannend initiatief van de politie en data-analysten, we hebben het over de snode plannen van Spotify en de geheime bibliotheek van Google, met miljoenen boeken.

NOS op 3 Tech Podcast: Hoe kom je van je smartphoneverslaving af?

Download

0:00 Ben jij ook meer met je telefoon bezig dan eigenlijk goed voor je is? Je bent niet de enige. Journalist Wouter van Noort schreef het boek 'Is daar iemand' over smartphoneverslaving en is te gast. 13:00 Facebook onthulde deze week dat ze werken aan technologie om je gedachten te kunnen lezen, en dat is niet het enige science fiction-achtige waar ze mee bezig zijn. 22:10 We hebben jouw hulp nodig bij een wetenschappelijk experiment. We ontwikkelen namelijk een algoritme dat tekeningen van Radio 1-presentatrice Lara Rense kan omtoveren in levensechte foto's.

NOS op 3 Tech Podcast: Social shopping en digitaal briefgeheim

Download

0:00 In de grondwet staat vastgelegd dat niemand zomaar jouw post mag bekijken, maar over e-mail of whatsappjes staat niks. Da's niet meer van deze tijd vindt een meerderheid in de Tweede Kamer. 7:19 Volgens geruchten werkt Apple aan sensoren die kunnen helpen bij de behandeling van Diabetes, en ze zijn niet het enige techbedrijf dat bezig is met medische innovatie. Wordt na de telecomsector ook de medische sector op z'n kop gezet door techbedrijven? 16:20 Terwijl gewone winkels het nog moeilijk hebben in de concurrentiestrijd met webwinkels, is het online shoppen zoals we dat nu kennen eigenlijk ook al achterhaald. Volgens verschillende ondernemers is 'social shoppen' helemaal de toekomst.

NOS op 3 Tech Podcast: Facebook pakt wraakporno aan en solliciteren 2.0

Download

0:00 Youtube gaat video's automatisch scannen op extremistische inhoud en daarbij ook kijken naar de context. 7:27 Duitsland wil social mediabedrijven miljoenenboetes opleggen als ze niet snel genoeg strafbare content weghalen. 16:11 Facebook gebruikt vanaf nu fotoherkenning om te zorgen dat er geen wraakporno meer kan worden gedeeld. 20:55 Een sollicitatiebrief met CV sturen is hartstikke ouderwets. Innovatieve bedrijven zoeken naar slimmere en eerlijker manieren om personeel te werven.

NOS op 3 Tech Podcast: Soundcloud vs Spotify en op afstand je kat gek maken

Download

0:00 Soundcloud gaat de strijd aan met Spotify en Apple Music door ook met een streamingabonnement te komen. 10:00 Amerikaanse internetproviders mogen de surfgeschiedenis en meer gevoelige informatie van klanten verkopen aan adverteerders. 19:10 Facebook heeft nu ook Stories, in navolging van Snapchat, Instagram en Whatsapp. Zitten mensen hierop te wachten? 27:15 Met een nieuwe gadget kun je op afstand naar je kat kijken en hem helemaal gek maken met een laserpen.

NOS op 3 Tech Podcast: Uber belooft beterschap en de film die je kan ruiken

Download

0:00: Taxibedrijf Uber ligt onder vuur vanwege hun bedrijfscultuur. Deze week kwam het bedrijf met plannen om de werksfeer te verbeteren, maar gaat het helpen? 9:00: Wat is belangrijker bij spelcomputers? Krachtige hardware of exclusieve software? 19:00: Een Koreaans bedrijf brengt bioscopen naar Europa waarin je films kan ruiken én voelen. Bewegende stoelen, wind en regen in je gezicht en misschien wel de geur van bloed onder je neus.

Tech Podcast 1603

Download

Welke robots veroveren straks jouw baan? Ontwerper van wearable tech merk Byborre vertelt over zijn slimme trui. En help, je vibrator is gehackt!

NOS op 3 Tech Podcast: wordt jouw smart-tv gehackt?

Download

Kon de CIA ook inbreken op jouw smarttv en smartphone? Hoezo breekt de Nintendo Switch verkooprecords? En er wordt toch software gebruikt bij de verkiezingen: hoe zit dat?

NOS op 3 Tech Podcast: de ontwerper van Horizon Zero Dawn en zijn robotdieren

Download

Met in deze aflevering: Wie is toch die 26-jarige die Snap naar de beurs brengt? Hoe kijk je veiliger porno? En de ontwerper van de game Horizon Zero Dawn geeft een exclusieve inkijk in zijn robotdieren-wereld.

NOS op 3 Tech Podcast: Seksisme bij techbedrijven en het zwarte gat van de veiligheidsindustrie

Download

Het veilig houden van Europa is Big Business. Jaarlijks gaan er miljarden Europese subsidie naar de ontwikkeling van nieuwe veiligheids-technologie, maar wordt Europa er daadwerkelijk veiliger van? Seksisme en seksuele intimidatie is een groot probleem bij techbedrijven in Amerika. Deze week deed een oud-medewerkster van Über haar verhaal, en ze blijkt niet de enige te zijn.

NOS op 3 Tech Podcast: Een app tegen wraakporno en een telefoon die niks kan

Download

Als je met je partner een seksfilmpje opneemt wil je natuurlijk niet dat dat in verkeerde handen komt. Deze week kwam een app uit die je daarmee kan helpen. Een van de meest iconische telefoons van het begin van dit millennium, de Nokia 3310, wordt misschien opnieuw op de markt gebracht. Zitten mensen in 2017 nog wel te wachten op een telefoon waarmee je niks kan behalve bellen, sms'en en Snake spelen?

NOS op 3 Tech Podcast: Spotify ziet de bui hangen

Download

Weet de Amerikaanse president Trump met al zijn Tweets eigenhandig het kwakkelende Twitter weer populair te maken? Word jij ook altijd een beetje depri van de regen, dan kan Spotify je helpen. Als je alle regen niet meer aankan en op vakantie gaat binnen Europa, kun je vanaf volgend jaar ook in het buitenland dezelfde Netflix series kijken als in Nederland. En in Dubai is volgende week een belangrijke wedstrijd voor drones die de wereld een stukje beter maken.

NOS op 3 Tech Podcast: Dit moet het antwoord zijn op illegaal films downloaden

Download

Hoe kun je nog veilig stemmen tegenwoordig, zonder kans dat je gehackt wordt door het buitenland? De entertainmentindustrie heeft een online gids gelanceerd die illegaal downloaden moet tegengaan. En veel mensen zijn verslaafd aan Facebook op hun telefoon, maar het bedrijf wil ook je televisie veroveren.

NOS op 3 Tech Podcast: Hoe onveilig is de twittertelefoon van president Trump?

Download

Donald Trump houdt van Twitteren. Alleen doet hij dat twitteren nog altijd met zijn ​eigen telefoon, in plaats van met een extra beveiligde smartphone. En dat is gevaarlijk. Heb je een smart-tv van Philips? Dan krijg je binnenkort waarschijnlijk ​meer reclames te zien bij het zappen tussen verschillende tv-apps. Met Android kan je binnenkort apps gebruiken zonder dat je ze eerst op je telefoon hoeft te installeren. De app wordt als het ware 'gestreamed'.

NOS op 3 Tech Podcast: chatbot neemt de NOS over en de digitale eredivisie

Download

De NOS heeft een chatbot gemaakt voor Facebook Messenger: NOS Update. Socialmediaredacteur Jonna ter Veer probeerde 'm uit en keek wat de bot allemaal al weet, en waar je NOS Update allemaal voor kan gebruiken.

NOS op 3 Tech Podcast: Zo makkelijk zijn politici te hacken

Download

Deze week hoor je in de Tech Podcast hoe makkelijk het kan zijn om toegang te krijgen tot de accounts van politici. Ook vieren we de verjaardag van de iPhone, die bestaat deze week namelijk 10 jaar. En we blikken terug op de Consumer Electronics Show, de grootste techbeurs van de wereld.

NOS op 3 Tech Podcast: Een hele vieze aflevering

Download

Deze week is en een hele vieze uitzending geworden. Jonna gooit koffie over het shirt van één van de gasten gooien om slimme nanotechnologie te testen. Ook hoor je alles over vreemde nieuwe gadgets op CES, de grote techbeurs die deze week in Las Vegas is. En we hebben het over Snapchat, dat vol gaan inzetten met spectacles, geofilters én een kantoor in Nederland.

NOS op 3 Tech Podcast Jaaroverzicht: Van Samsung tot VR en nep-nieuws

Download

Omdat het de laatste show van het jaar is blikken we terug op de belangrijkste techonderwerpen van 2016. Van ontploffende telefoons, veel discussie over privacy, nep-nieuws tot de toekomst van virtual reality. Dit bespreken we met een aantal van de bekendste stemmen van de podcast: Nando Kasteleijn, Joost Schellevis, Jonna ter Veer, Erik Nusselder en natuurlijk Casper Meijer.

Trendwatchers-factcheck en de eigen wil van Uber-taxi's

Download

Donderdagmiddag, tijd voor de NOS op 3 Tech Podcast. Iedere week praten we je bij over ontwikkelingen en nieuws op het gebied van tech, gadgets, apps en meer. ​Deze week gaan we het hebben over algoritmes en hoe zij ons wereldbeeld bepalen.

NOS op 3 Tech Podcast: Super Mario op je iPhone en whatsappjes intrekken

Download

Heb je per ongeluk een iets te pikant berichtje gestuurd naar die leuke collega? Geen probleem! Binnenkort kan je in WhatsApp verzonden berichten weer intrekken. Na maanden wachten kun je vandaag eindelijk Super Mario Run downloaden. Da's het eerste Mariospel voor smartphones. Een nieuwe strategie van Nintendo om de tegenvallende verkopen op te vangen. Een groep fotojournalisten vindt dat camera’s een automatische encryptiefunctie zouden moeten krijgen. Zo kunnen gevoelige foto's minder snel in verkeerde handen vallen. Het gaat niet zo lekker met Yahoo. Voor de tweede keer in korte tijd blijkt het bedrijf te zijn gehackt. Bij de laatste hack zijn een miljard accounts gestolen.

"Supersnel internet is een basisbehoefte, net als water en elektriciteit."

Download

Aflevering 45 van de NOS op 3 Tech Podcast, waarin we je bijpraten over ontwikkelingen in de wereld van technologie, gadgets en sociale media.

NOS op 3 Tech Podcast: Help jij astronauten met poepen?

Download

Meer dan de helft van de websites van de overheid biedt geen beveiligde verbinding. Daardoor weet je niet wie er meekijkt met de informatie die je zoekt en verstuurt. De NASA heeft jouw hulp nodig. Astronauten moeten net als iedereen naar de wc, maar als je dagenlang zo'n ruimtepak moet aanhouden kun je niet op je gemak even wat wegbrengen. Daarom biedt NASA 30.000 dollar voor het beste idee om ruimtepakken poep-proof te maken. Verder: Je kunt nu films downloaden met Netflix, geheime terrorismedossiers van Europol lagen op straat en een opvallende reclamecampagne van Spotify.

NOS op 3 Tech Podcast: Modulaire smartphones en Facebook terug naar China?

Download

Google werkte eraan, Fairphone is ermee bezig en ook Lenovo wil ze aan de man brengen: modulaire smartphones. Zitten mensen daar wel te wachten? Bletchley Park is de plek waar ​Alan Turing tijdens de Tweede Wereldoorlog codes van de Duitsers kraakte. Over twee jaar komt er op die plek een nieuwe cybersecurity-opleiding. Facebook overweegt een terugkeer naar China, zeven jaar nadat ze in het land zijn geblokkeerd. Dat betekent dat ze mogelijk censuur gaan toepassen. Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Past dat wel bij Facebook?

NOS op 3 Tech Podcast: mini-Nintendo overal uitverkocht en digitaal kattekwaad op scholen

Download

De schattige mini-Nintendo die vorige week uitkwam is helemaal nergens te krijgen. Hoe kan het dat Nintendo (alweer) zulke grote tekorten heeft? Middelbare scholen hebben steeds meer last van 'hackende' scholieren. Soms onschuldig kattenkwaad, soms strafbare zaken. Waar ligt de grens? Google kan niet alleen foto's herkennen, maar nu ook raden wat je tekent. Maar wat heb je daaraan?

NOS op 3 Tech Podcast: Moet Silicon Valley bang zijn voor president Trump?

Download

Silicon Valley is er niet erg gerust op nu Donald Trump president van Amerika gaat worden. Hoe groot is zijn invloed op techbedrijven en onze privacy? Edward Snowden is niet alleen in een nieuwe film te zien, hij wordt ook na de Nederlandse première live geïnterviewd vanuit de bioscoop! Even een leuke foto bij mekaar photoshoppen kennen we wel. Maar de makers van Photoshop werken aan een programma waarmee je bestaande mensen alles kan laten zeggen.

NOS op 3 Tech Podcast: Is de smartwatch dood en Houseparty verovert Nederland

Download

De verkoop van smartwatches is in een jaar tijd gehalveerd. Is de smartwatch wel een blijvertje? Houseparty verovert Nederland. Met deze app kun videobellen met maximaal 8 vrienden tegelijk. Zelflerende computers van Google hebben een eigen geheimtaal bedacht die mensen niet kunnen ontcijferen.

NOS op 3 Tech Podcast: Boeren met drones, muziek op gevoel en iets voor onder de kerstboom

Download

Donderdagmiddag, tijd voor een nieuwe NOS op 3 Tech Podcast. ​Iedere week hoor je bij ons het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van tech, sociale media, apps en meer. Gasten: Anouk Visser, Daan Grasveld, Nando Kasteleijn.

NOS op 3 Tech Podcast: Black Mirror, Open Embassy en de Gulden

Download

Tijd voor een nieuwe NOS op 3 Tech Podcast! Iedere week hoor je bij ons het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van tech, sociale media, apps en meer. Morgen komt het nieuwe seizoen van Black Mirror uit. De realistische sci-fi-serie geeft een donker toekomstbeeld van alle technologie waar we tegenwoordig zo gek op zijn. Thijs Schrik heeft voor het NRC de hele serie al bekeken. Renée Frissen is een van de oprichters van Open Embassy. een online helpdesk waar vluchtelingen met een vergunning vragen kunnen stellen. Ze vertelt hoe ze op het idee kwam en welke vragen ze allemaal binnen krijgen. En hij is terug van weggeweest, de Gulden! oké, niet als briefje met een snip erop, maar als een Bitcoin. En die is heel veel waard. Techredacteur Joost Schellevis over het succes en de gevaren van de nieuwe munt.

NOS op 3 Tech Podcast: Brandende accu's, doorzoek Darfur en de Playstation-bril

Download

Donderdagmiddag. Je kunt geen kant meer op. Wegklikken is zinloos. Tijd voor een nieuwe NOS op 3 Tech Podcast! Iedere week hoor je bij ons het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van tech, sociale media, apps en meer. Het was een slechte week, eigenlijk een slechte maand, voor Samsung. De smartphonemaker besloot dinsdag de Galaxy Note 7 helemaal uit de verkoop te halen, omdat de batterij in brand kan vliegen. Tim Wijkman is smartphone-analist bij Telecompaper en vertelt hoe groot de problemen zijn voor Samsung. Turen naar duizenden satellietbeelden. Dat is wat Amnesty International momenteel doet. De organisatie wil in Darfur, een regio in Sudan, mensenrechtenschendingen aan de kaak stellen. Dat is veel zoekwerk, dus worden internetters om hulp gevraagd, Saskia Grootegoed van Amnesty heeft er al een uurtje op vijf opzitten achter de computer. We gamen nu nog massaal voor een groot plasmascherm, maar dat gaat de komende jaren veranderen, hoopt Sony. De maker van de Playstation verkoopt vanaf vandaag een eigen virtual reality-bril, die goedkoper is dan die van de concurrentie. NOS-economieredacteur Nik Wouters heeft de bril opgehad en vertelt wat de verschillen zijn met de duurdere brillen van bijvoorbeeld Oculus.

NOS op 3 Tech Podcast: Vrouwen die hacken en ontploffende smartphones

Download

​Hackers houden hun wapens graag dicht tegen de borst. Zowel de hackers die kwaad in de zin hebben, als de hackers die bedrijven proberen te beschermen. ​Me​lanie Rieback leidt zo’n team van ethische hackers en laat bedrijven zien hoe ze inbreken op hun systemen. Het is inmiddels 11 jaar geleden dat de allereerste video werd geplaatst op YouTube. Eén van de bedenkers filmde een aap in een dierentuin. Inmiddels worden er dagelijks honderden miljoenen uren aan video geplaatst en worden er dagelijks bijna een miljard video’s bekeken. Hoog tijd voor een tentoonstelling bij Beeld en Geluid. ​Roel van Niekerk opent de tentoonstelling. En het is peentjes zweten bij Samsung. De batterij van de Galaxy Note 7 is levensgevaarlijk. Het bedrijf heeft al miljoenen telefoons teruggeroepen, maar ook nieuwe exemplaren kunnen gevaarlijk heet worden. Deze week maakte een nieuwe Note 7 schroeiplekken in het tapijt van een Amerikaans vliegtuig. Tech-redacteur ​Nando Kasteleijn legt uit wat er mis ging.

NOS op 3 Tech Podcast: Digitale gijzelaars en de plannen van Musk

Download

Criminelen die je computer overnemen en al je documenten, muziek en vakantiefoto’s gijzelen. Ransomware is big business. Onderzoeker Rolf van Wegberg van TNO en de TU Delft heeft uitgerekend hoe winstgevend dat soort software is en geeft advies wat je moet doen als je computer gegijzeld is. Het is de volgende stap in de ruimtevaart, mensen naar Mars. Tot nu toe worden er vooral plannen gemaakt, maar niemand maakte die ooit zo concreet als superondernemer Elon Musk. Binnen 10 jaar staan we op Mars zegt hij. Ruimtekenner Hans van der Lande van Space Expo denkt dat het zo'n vaart niet zal lopen. En er staat een verkoopbordje in de tuin bij Twitter. Het rommelt al langer bij de berichtendienst en er wordt openlijk gespeculeerd over mogelijke kopers. Tech-redacteur Nando Kasteleijn praat ons bij over de belangrijkste kandidaten voor een overname en weet hoe groot het prijskaartje gaat worden (héél groot).

NOS op 3 Tech Podcast: Je hebt wel iets te verbergen en koopt Apple McLaren?

Download

Onze langste podcast ooit, en met een reden. We praten uitgebreid met Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis over hun nieuwe boek over privacy. Wist je bijvoorbeeld dat je bij alles wat je doet op internet in de gaten wordt gehouden door tientallen bedrijven? Ze weten álles over je en verkopen jouw gegevens aan de hoogste bieder. En het is nog veel enger dan je dacht. Krijgen we na de iPhone, iPad en iMac straks ook de iCar? De geruchten gaan dat Apple van plan is om Formule 1-autobouwer McLaren over te nemen. Amerikaanse onderzoekers werken aan een kastje die draadloos je ademhaling en hartslag kan meten en daarmee ook je emoties kan inschatten.

NOS op 3 Tech Podcast: Een Instagram scheldfilter en waarom klinkt bellen zo ruk?

Download

Word je wel eens uitgescholden op Instagram? Je kunt nu zelf opgeven welke scheldwoorden je niet meer wilt tegenkomen in reacties. Onze smartphones worden elk jaar geavanceerder, maar de geluidskwaliteit van onze telefoongesprekken is al 20 jaar hetzelfde. Waarom is dat en wanneer gaan we bellen in HD kwaliteit? Eigenaren van een wifi-hotspot zijn niet verantwoordelijk voor wat er via hun netwerk gebeurt, dat oordeelde het Europese Hof. Betekent dat dat je vanuit je favoriete hamburgerrestaurant ongestraft alles kunt doen wat verboden is? 3D printers zouden wel eens kunnen helpen om bedreigd koraalrif te redden.

NOS op 3 Tech Podcast: De borsten van Britt en een iPhone zonder koptelefooningang

Download

Zowel Apple als Sony presenteerden nieuwe apparaten. Beiden gaan 't anders doen dan ze deden: Apple gooit de koptelefoonaansluiting in hun nieuwe iPhone eruit en Sony komt eerder dan we van ze gewend zijn met een nieuwe console. Het is verboden om te linken naar de gelekte Playboy-foto's van Britt Dekker En waarom krijg je als je in de VS op Linkedin zoekt naar een vrouw de suggestie om toch de mannelijke versie van die naam te proberen?

NOS op 3 Tech Podcast: Een app voor een nieuwe studentenkamer en modeadvies van Google

Download

Een bomvolle show deze week. Met de app RoomEasy kun je op een nieuwe manier naar een kamer of huisgenoot zoeken, namelijk door net als bij Tinder te liken en te disliken. Maar hoe voorkom je dat het zoeken van een kamer een vleeskeuring wordt? Whatsapp gaat meer informatie delen met Facebook. Maar welke informatie precies, en kun je dit voorkomen? Telefoonmaker Huawei presenteerde deze week nieuwe smartphones, speciaal voor jonge vrouwen. Zitten we daarop te wachten? Apple moet van de Europese Commissie 13 miljard aan achterstallige belasting betalen aan Ierland. Sindsdien gaat Apple er met gestrekt been in. En door te analyseren waar mensen naar zoeken voorspelt Google welke modetrends blijven en welke weer voorbij gaan. Wat moet je hebben dit najaar?

NOS op 3 Tech Podcast: VR gaat hard in China en Playstation Now op de pc

Download

Nog nèt voor Uber start met een pilot met zelfrijdende taxi's in Pittsburg, begint het veel kleinere Nutonomy met eenzelfde soort proef in Singapore. Virtual reality is aan een snelle opmars bezig in China. Er wordt veel geld in geïnvesteerd en de Chinezen staan in de rij, vertelt onze correspondent. Vanaf nu kun je Playstation 3 games spelen op je pc, zonder dat je een Playstation hoeft te hebben. Hoe dat werkt? Je streamt ze via internet!

NOS op 3 Tech Podcast: Je tattoo als afstandsbediening en eten afhalen voor de helft van de prijs

Download

Heb jij altijd al een romantische playlist willen aanzetten door alleen maar even je pols aan te tikken? Een Amerikaanse Universiteit werkt aan een tatoeage die je kunt gebruiken als afstandsbediening voor bijvoorbeeld je computer. Restaurants gooien eten dat over is vaak weg, terwijl het nog prima te eten is. Met een nieuwe app kun je deze maaltijden kopen voor de helft van de prijs. En de Amerikaanse geheime dienst NSA lijkt te zijn gehackt, en daarbij is geheime spionagesoftware gestolen. Wat heeft dit voor gevolgen?

NOS op 3 Tech Podcast: Een online leugendetector en No Man's Sky

Download

Onderzoekers hebben een computerprogramma ontwikkeld dat beter dan de beste getrainde mensen kan inschatten of een mailtje leugens bevat. Na jaren van oplopende spanning is deze week het spel No Man's Sky uitgekomen. In dit spel kun je 18 triljoen planeten verkennen, maar is het ook leuk om te spelen? Alles kan en zal gehackt worden, dat is de conclusie van onze verslaggever die bij twee grote hackersbeurzen in Las Vegas was.

NOS op 3 Tech Podcast: Snapgram vs Instachat en de Spelen in 8K

Download

Instagram lanceerde deze week Stories, een nieuwe functie die rechtstreeks afgekeken lijkt van concurrent Snapchat. Terwijl Nederland net kennis begint te maken met 4K, worden in Japan een aantal wedstrijden van de Olympische Spelen in 8K-kwaliteit uitgezonden. Wat heb je aan zo'n enorm hoge resolutie?

NOS op 3 Tech Podcast: Online kiosk eLinea failliet, bezorgdrones en FOX vs KPN

Download

Te gast: Wiebe de Jager en Tim van Steenbergen

NOS op 3 Tech Podcast: Een regenboogvlag-emoji en de kleinste harde schijf ooit

Download

Te gast: Floris Kalff, Maurice Beljaars en Tim van Steenbergen

NOS op 3 Tech Podcast: Pokémon gekte en genaaid worden door datingsites

Download

Te gast: Jeroen Wollaars, Jonna ter Veer, Nando Kasteleijn en Joost Schellevis

NOS op 3 Tech Podcast: Pokémon Go en robots die pizza's bezorgen

Download

Te gast: Roel Smallegoor, Melvin Captein en Tim van Steenbergen

NOS op 3 Tech Podcast: Schaarsgeklede dames en wifi in de trein

Download

Te gast: Daniël Kegel, Jonna Ter Veer, Roel van Niekerk en Joost Schellevis

NOS op 3 Tech Podcast: Hoe hou je een zelfdenkende robot in bedwang?

Download

Te gast: Anic van Damme, Tim van Steenbergen en Nando Kasteleijn

NOS op 3 Tech Podcast: Games games en nog eens games

Download

Te gast: Erik Nusselder, Nik Wouters en Roel van Niekerk

NOS op 3 Tech Podcast: Geen kindertinder en een nieuwe Facebooktijdlijn

Download

Te gast: Harm Teunis, Jonna ter Veer en Arno Leblanc

NOS op 3 Tech Podcast: Smart-tampon, een hoax of de toekomst?

Download

Te gast: Jonna Ter Veer, Leroy van Limbeek, Joost Schellevis

De NOS op 3 Tech Podcast live vanaf Campus Party

Download

Te gast: Arnold de Koning, Wim Venninga, Elger van der Wel en Danny Simons

Internetcriminelen die sorry zeggen, Google gaat je huis veroveren en Campus Party

Download

Te gast: Dave Maasland, Roderick Wijsmuller en Nando Kasteleijn

VR-concerten, Qrash en E-sports

Download

Te gast: Roosmarijn Reijmer, Freek Boersma, Roel van Niekerk

Een batterij die eeuwig meegaat, adblockers en Uncharted 4, misschien wel dé game van 2016

Download

Te gast: Arthur van Vliet, Nik Wouters, Jonna ter Veer en Joost Schellevis

Nooit meer je fiets kwijtraken en een dag waarop je beschamend ouwe mailtjes alsnog kan beantwoorden

Download

Te gast: Jan Willem Smeenk, Harm Teunis, Jonna ter Veer en Jurjen IJsseldijk

Een jaar zonder internet, de nieuwe aftap-wet, en leren programmeren

Download

Te gast: Johan van Houten, Wieke Esschendal en Joost Schellevis

Chatbots, appen in de bios en EU-privacy

Download

Te gast: Nando Kasteleijn, Jonna Ter Veer en Joost Schellevis.

Foto's raden voor blinden en de gevaren van een cashloze maatschappij

Download

Te gast: Ancilla Tilia, Vivianne Bendermacher, Bram Duvigneau en Roel van Niekerk

De PlayStation 4,5 en worden sociale media allemaal hetzelfde?

Download

Te gast: Roel van Niekerk, Leroy van Limbeek, Nik Wouters en Nando Kasteleijn

Een nieuwe presentator, YouTube Connect, Brussel en de iPhone SE

Download

Te gast: Michiel Veenstra, Joost Schellevis, Nando Kasteleijn en Rachid Finge

Goed 4G en slecht beeld op NPO Gemist

Download

Te gast: Ingrid Hofstra, Roel van Niekerk en Nando Kasteleijn

Hello Ruby en een Berlijnse game-villa

Download

Te gast: Linda Liukas, Jonna ter Veer, Bas Tooms en Lars Dellemann

Make or break voor virtual reality en het nieuwe bellen

Download

Te gast: Jonna ter Veer, Roel van Niekerk, Joost Schellevis en Leroy van Limbeek

Snapchat, Samsung, LG en het Internet der Dingen

Download

Te gast: Kristel van Teeffelen, Marc Hijink en Jurjen IJsseldijk

De FBI vs. Silicon Valley en een huwelijk in techland

Download

Te gast: Eveline Meijer, Nando Kasteleijn, Nik Wouters en Yannick Eling

Een date binnen een uur? En gaat de politie je hacken?

Download

Te gast: Charlotte Biskop, Joost Schellevis en Arno Leblanc

Waar zijn de vrouwen in de tech-wereld?

Download

Te gast: Vivianne Bendermacher, Melanie Keatley, Jonna ter Veer en Nando Kasteleijn

Smartwatches, Likes en Mr. Robot

Download

Nieuw: de NOS op 3 Tech Podcast!

Download

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1