Miss Podcast
AVROTROS

#149 - Kapotgeel

  1. Podcastschevron right
  2. Miss Podcastchevron right
  3. #149 - Kapotgeel

wo 25 oktober 2023

Mensen met long COVID (of post-COVID) zijn natuurlijk ontzettend saai en vervelend; miepen de hele tijd over energie. Ze willen begrip, maar begrijpen zelf niet wat er met ze aan de hand is. Michiel kan het weten, want hij heeft zélf long COVID. Volgens de communicatieprofielen van DISC, die organisaties gebruiken om hun werknemers mee in te delen, is Michiel knalgeel. Dankzij COVID is zijn geel kapot en moet Michiel zichzelf opnieuw uitvinden. Hij bezoekt voor het eerst van zijn leven een echte werkvloer, gaat te rade bij groenen, blauwen, roden en gelen en deelt zijn bevindingen met zijn ergotherapeut.

Kapotgeel is een documentaire van Michiel van de Weerthof. Dramaturgisch advies: Lot Broos. Mastering: Arno Peeters. Eindredactie: Remy van den Brand. Muziek van o.a. Orquesta del Tiempo Perdido. Kapotgeel werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht en Oorzaken Festival.

DOCS is de documentaire-podcast van de publieke omroep, onder eindredactie van NTR en VPRO. Presentatie: Lotte van Gaalen. Meer informatie: 2doc.nl/docs. Vragen of reacties kun je sturen naar: docs@ntr.nl.