Mangiare!
NTR

Op1 - 27 mei 2022

  1. Podcastschevron right
  2. Mangiare!chevron right
  3. Op1 - 27 mei 2022

za 28 mei 2022

(17:26) Nederland moet qua economie minder afhankelijk worden van China. Dat stelt VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans. Het land heeft onze economie in zijn greep, maar nu door corona de handel plat ligt, kampen we met grote tekorten. En hoe maken we als land een vuist naar de Aziatische grootmacht waar we zo afhankelijk van zijn, maar dat ook genocide pleegt op de Oeigoeren? Brekelmans schuift samen met financieel journalist Jean Dohmen aan bij Op1 om erover te praten.

(31:44) Het is de grootste mediazaak in de Verenigde Staten sinds OJ: de rechtszaak tussen Amber Heard en Johnny Depp. De Amerikanen zijn sterk verdeeld en dit leidt tot felle reacties en agressie: supporters van beide kanten bedreigen elkaar en ook de Amerikaanse media zijn niet bang om een kant te kiezen. Bij Op1 schuiven rechtbankverslaggever Saskia Belleman en journalist René Mioch aan om te praten over de meest spraakmakende zaak van de afgelopen 27 jaar.

(43:05) Avontuur, botsende karakters, diepe gesprekken en vooral veel wandelen. In het nieuwe boek ‘Vier wandelaars en een Siciliaan’ gaan vier vrouwen op een wandelvakantie door het ruige landschap van Sicilië. Allemaal zijn ze met een andere reden de werkelijkheid ontvlucht. Schrijvers Elle van Rijn, Roos Schlikker, Femmetje de Wind en Marion Pauw sloegen de handen ineen om deze vrouwen een stem te geven.

Presentatie: Jort Kelder en Welmoed Sijtsma (Omroep WNL)