appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Luchten

Een delict. Een veroordeling. En dan: eindeloos wachten. Sporadisch contact met bekenden buiten de gevangenismuren. Slechts tien minuten telefoon en één bezoekuur per week. Digitaal contact is niet toegestaan. Wat wel mag, is brieven schrijven. Met pen en papier. Zo veel je wilt.

In 'Luchten' staan briefgesprekken tussen een gedetineerde en iemand buiten de gevangenis centraal.

Luchten is een radiodramaserie van AVROTROS en NPO Radio 1. Mede mogelijk gemaakt door het NPO Fonds.

Podcast afleveringen

#3 Ageeth en Maud

zaterdag 15 juni 2019, 01:00 uur

Ageeth is finaal bedrogen door haar man: in relationeel, maar vooral in financieel opzicht. Ageeth had niet snel genoeg door dat ze enig risico liep en er werd ingeluisd. Nu zit ze voor lange tijd achter slot en grendel. Haar enige lijn naar buiten is haar moeder Maud, die een bezoek niet kan opbrengen, maar haar wel door middel van brieven haar schaamte zeer duidelijk maakt. Schuld of niet, dit is een zware smet op de reputatie van haar en de gegoede familie. Tekst & Format: Henk Burger Ageeth: Sandra Mattie Maud: Jaqueline Blom Rechter: Rene van Asten Youssef: Bilal Wahib Wilbert: Erik van Welzen Arts: Arend Brandligt Bewaakster: Hanna van Lunteren Opname en techniek: Frans de Rond Sounddesign: Floris van Bergeijk Regie: Anne Lichthart Productie: The Rogues Deze serie werd gemaakt in opdracht van AVROTROS en mede mogelijk gemaakt door het NPO-fonds en NPO Radio 1.

#2 Jeremy en Lynn

zaterdag 8 juni 2019, 01:00 uur

Jeremy zit vast voor een zedendelict. Zijn vriendin Lynn wil niet geloven dat dit echt gebeurd is. In haar brieven negeert ze de toedracht van zijn gevangenschap en probeert net te doen alsof hij gewoon gezellig bij haar en hun zoontje Sem thuis is. Dit maakt Jeremy razend. Jeremy schrijft haar, zonder er doekjes om te winden, wat er nu precies gebeurd is. Wanneer de werkelijkheid tot Lynn lijkt door te dringen, stopt ze met schrijven. Dan dringt pas tot Jeremy door wat zij en hun zoontje Sem eigenlijk voor hem betekenen. Tekst: Anne Lichthart Jeremy: Mingus Dagelet Lynn: Gaite Jansen Sem: Boas Brandligt Rechter; Rene van Asten Youssef: Bilal Wahib Opname en techniek: Frans de Rond Sounddesign: Floris van Bergeijk Assistentie: Henk Burger Regie: Anne Lichthart Productie: The Rogues Deze serie werd gemaakt in opdracht van AVROTROS en mede mogelijk gemaakt door het NPO-fonds en NPO Radio 1.

#1 Joyce en Dora

zaterdag 1 juni 2019, 01:00 uur

Joyce heeft de hoogbejaarde Dora overvallen in haar huis. Voor deze gewelddadige overval zit ze vast. In de gevangenis krijgt Joyce een brief van Dora waarin ze haar vergeeft. De agressieve Joyce begrijpt dit totaal niet en reageert fel. Naarmate er meer brieven van Dora komen en ze uiteindelijk uitgebreid over haar jeugd als NSB-meisje vertelt, weet Joyce de vinger precies op de zere plek te leggen.

#0 Trailer

maandag 27 mei 2019, 14:45 uur

Een delict. Een veroordeling. En dan: eindeloos wachten. Sporadisch contact met bekenden buiten de gevangenismuren. Slechts tien minuten telefoon en één bezoekuur per week. Digitaal contact is niet toegestaan. Wat wel mag, is brieven schrijven. Met pen en papier. Zo veel je wilt. In Luchten staan briefgesprekken tussen gedetineerden en mensen buiten de gevangenis centraal. Luchten is een radiodramaserie van AVROTROS en NPO Radio 1. Mede mogelijk gemaakt door het NPO-fonds.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1