Kunststof
NTR

#18 - DE OOST: Een film over een van de zwartste bladzijden uit de Nederlandse geschiedenis. Te gast: Acteurs Denise Aznam en Joenoes Polnaija (S03)

  1. Podcastschevron right
  2. Kunststofchevron right
  3. #18 - DE OOST: Een film over een van de zwartste bladzijden uit de Nederlandse geschiedenis. Te gast: Acteurs Denise Aznam en Joenoes Polnaija (S03)

zo 6 juni 2021

De Oost, een film van Jim Taihuttu over een van de meest zwarte bladzijden uit de Nederlandse geschiedenis. De film neemt je terug naar 1946, Nederlands-Indië ten tijden van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog…. Een periode die erg veel slachtoffers heeft gemaakt en waarvan de gevolgen nog zichtbaar zijn. De dramafilm vertelt op gruwelijke wijze een verhaal, gebasseerd op de hel in een oude Nederlandse kolonie. Het is een pijnlijke geschiedenis waar we in Nederland nog moeilijk naar willen kijken, toch is het belangrijk om dat te doen. Samen met Denise Aznam en Joenoes Polnaija die beiden een rol spelen in de film, praten we vandaag over de impact van de film en de impact van deze pijnlijke periode. Check het hier