appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

In de NTR podcast Kleurrijke Kwesties bespreken we iedere 2 weken actualiteiten en achtergronden door de ogen van Nederlanders met een islamitische achtergrond. Kleurrijke Kwesties is een initiatief van het radioprogramma Kwesties van de NTR in samenwerking met NPO Radio 1.

#13 Tweetalig opvoeden

donderdag 16 augustus 2018, 16:55 uur

De Turkse overheid is van plan weekendscholen op te zetten in verschillende landen, waaronder Nederland. Jonge Turken zullen daar onderwezen in Turkse taal en cultuur. Erol Güldali, voorzitter Turkse Arbeidersvereniging HTIB, heeft liever dat de moedertaal op scholen onderwezen wordt en dat de Nederlandse overheid dat financiert. Logopedist Mila Rozema is voorstander van tweetalige opvoeding. Maar hoe zorg je ervoor dat kinderen geen taalachterstand ontwikkelen in het Nederlands? Journalist Zehra Kaya praat met Mila en Erol hierover.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1